20.4 C
Pals
Dimecres, 19 juny 2024
- Publicitat -

Chemi Villar: “Hem creat un nou circuit d’assistència al SSIBE per receptar menys benzodiazepines”

Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) ha iniciat aquest mes de maig una campanya per reduir l’ús de les benzodiazepines. Són fàrmacs com el lorazepam, per exemple, que es fan servir per tractar l’angoixa, l’estrès greu o l’insomni. Avisen que es recepten massa a les consultes i que són uns medicaments que poden provocar addicció i efectes secundaris.

A llarg termini, poden provocar danys i efectes secundaris greus, com problemes de memòria o confusió. A més, molts pacients s’hi enganxen, de manera que cada vegada necessiten més dosis per obtenir els mateixos resultats. N’ha parlat al Supermatí el director de l’Àrea Bàsica de Salut de la Bisbal d’Empordà, Chemi Villar.

Villar també explica que sovint es recepten de més a les consultes, a vegades per falta de temps o per un diagnòstic equivocat d’angoixa. És per això que que han fet aquesta campanya per conscienciar a la població. Ara bé, explica també han fet canvis a l’hora d’atendre els pacients a les consultes del SSIBE 

Villar recomana que tothom qui prengui aquests fàrmacs i vulgui deixar-los ho consulti amb el seu metge. Explica que s’han de deixar de manera gradual i controlada.  

privat:-ssibe-inicia-una-campanya-per-a-la-desprescripcio-de-benzodiazepines-al-baix-emporda
SSIBE inicia una campanya per a la desprescripció de benzodiazepines al Baix Empordà

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios