15.2 C
Pals
Divendres, 26 febrer 2021

+ Ciència per – Negacionisme

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

Detenen tres joves per destrossar una casa que ocupaven i entrar a robar a la del costat

Els Mossos els relacionen amb un assalt en una casa de colònies de Torroella de Montgrí

El CSIF demanda l’ajuntament de St. Feliu de Guíxols

La Central Sindical Independent i de Funcionaris ha actuat per defensar un funcionari a qui no se li reconeix la tasca de suplència

L’alcalde de Palamós respon als ecologistes: el model actual del camí de ronda és l’únic possible

Es posarà sauló compactat en algun tram del camí i s'ha canviat una petita traça del camí que passava per l'aparcament de la Pineda d'en Gori, que desapareixerà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Sembla que el temporal Filomena a reactivat les veus negacionistes del Canvi Climàtic. Les fredestemperatures rècord dels darrers dies, són el principal argumentant per negar l’existència de l’Escalfament Global. Per les xarxes socials hem vist bestieses com la fake news sobre la no-neu que va caure a Madrid.

Milers de vídeos de persones intentant cremar un floc de neu per demostrar que el que havia caigut a Madrid no era neu (aigua en forma de multitud de petits cristalls de gel), sinó plàstic. Per si algú encara en dubte, el que passava en aquests vídeos es diu sublimació, i és el pas de l’aigua en estat sòlid (floc de neu) directament a estat gasos, per l’alta temperatura aplicada. Així, aquests dies m’he fet un far de discutir per Twitter amb moltes negacionistes i la conclusió que en trec és que ÉS MOLT CANSAT.

És molt cansat discutir amb persones que no volen escoltar. Els negacionistes transformen la realitat per a encaixar-la -a martellades, si fa falta- en el seu model de societat. Banalitzant la ciència inoculen en el debat notícies falses per fer soroll, perquè si no hi hagués soroll creat artificialment per persones i institucions interessades no hi hauria tal debat. Les coses evidents no es debaten, com la llei de la gravetat o de l’evolució.

Un exemple del que estic parlant és Donald Trump i la seva política negacionista. L’expresident americà és el rei de les fake news i les ha utilitzat fins i tot en les Conferències de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic per interessos personals i de la indústria americana.

Per tot plegat cal donar més veu a la ciència en els espais públics. Per poder fer arribar a més gent que el canvi climàtic també es refereix a manifestacions d’un clima extrem i inestable, i que per tant pot provocar fenòmens com el ‘Glòria’ de l’any passat o el ‘Filomena’ de fa uns dies. A més aquests dies freds sembla fer-nos oblidar que l’augment de temperatura global és un fet, i és important recordar que el 2020 ha sigut l’any més càlid a Catalunya des del 1950 (d’ençà que es recullen dades globals).

Ara toca passar a l’acció i actuar, donar pas a la ciència i preparar-nos per viure en un món més càlid i amb fenòmens meteorològics extrems. + Ciència per – Negacionisme. Som-hi!

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Detinguts dos joves per robar uns 450 euros forçant set màquines de neteja de cotxes en un taller de Palafrugell

La Policia Local i els Mossos els van poder arrestar gràcies a les imatges de les càmeres de seguretat

Altres notícies