9 C
Pals
Dijous, 22 abril 2021
- Publicitat -

Quant han cobrat els alcaldes del Baix Empordà durant el 2018?

L'exalcalde de Calonge, Jordi Soler, va ser el que més ingressos va rebre mentre que Núria Berga, de Jafre, va ser la que en va obtenir menys

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El passat dimecres 9 d’octubre el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública va fer públics els sous dels alcaldes d’Espanya. Dels municipis del Baix Empordà no s’ha publicat el sou de cada alcalde, però sí de la gran majoria. Tampoc s’han facilitat algunes dades de grans ajuntaments com el de Sabadell o Tarragona, així com de més d’un miler d’administracions d’arreu de l’Estat. Entre els diferents salaris dels alcaldes, hi ha una gran diferència entre el que més ingressa i el batlle que menys.

Igual que l’any passat, les informacions s’han classificat segons la dedicació de cada batlle en el càrrec: exclusiva, parcial i sense dedicació. Els que tenen una dedicació exclusiva són aquells que treballen com a alcalde tot l’any. L’altre és parcial, en aquest cas treballen com a batlle però també tenen una feina secundària. I finalment, hi ha la secció d’aquells que s’engloben dins de sense dedicació. Aquests últims no reben cap ingrés en concepte de salari però sí per assistir als plens o altres retribucions. També hi ha la categoria “sense dades” perquè els ajuntaments no envien les dades a la Secretaria d’Estat de la Funció Pública. En el cas del Baix Empordà trobem Castell-Platja d’Aro, Ullà, Corçà i Bellcaire d’Empordà.

Les dades del 2018 fan palès que l’alcalde amb més salari durant el curs passat ha estat Jordi Soler, batlle de Calonge i Sant Antoni fins el passat maig de 2019. En canvi, la persona que menys ingressos ha rebut ha estat Núria Berga i Ferrer, alcaldessa de Jafre. La diferència entre ambdós és que la dedicació de Jordi Soler era exclusiva i percebia 50.000 euros anuals; mentre que Núria Berga ingressava 2.100€ per una feina sense dedicació.

Dins de la província de Girona també hi ha diferències notables respecte les retribucions de cada alcalde. Jordi Soler ha estat el tercer alcalde amb més ingressos durant el 2018, igual que l’any anterior, per darrere de Lloret de Mar i Blanes. Girona, però, ja no es troba en la primera posició de les retribucions i Lloret de Mar li passa al davant. També destacar que Carles Motas, batlle de Sant Feliu de Guíxols és el cinquè que més diners percep, tot i tenir una dedicació parcial amb una retribució de 44.800 euros anuals, la mateixa que l’any 2017.

Consulta la retribució de l’alcalde del teu municipi del Baix Empordà a Ràdio Capital

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Anunciada la celebració del V Torneig Internacional de Tennis Femení de la Bisbal

Aquest es durà a terme entre el 9 i el 16 de maig
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -