18.3 C
Pals
Dimecres, 7 juny 2023
- Publicitat -

Les colles de la Costa Brava Centre ja es preparen pel Carnaval 2022

L’esdeveniment s’ha acabat aplaçant al primer cap de setmana d’abril

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La setmana passada, els ajuntaments de Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro anunciaven l’ajornament del Carnaval 2022 al cap de setmana de l’1, 2 i 3 d’abril. Algunes colles porten treballant des del setembre i aquest canvi de dates els ha trasbalsat una mica. Però des de les diverses colles destaquen que aquesta variació s’ha fet per intentar recuperar el Carnaval, que fa gairebé dos anys que no se celebra.

El punt de vista de les colles

El president de la Federació de Colles de Platja d’Aro i membre de la colla Els Collonuts, Sergi Esteva, explicava que hi ha hagut un gran consens a l’hora de decidir ajornar el Carnaval. I és que afirma que vivim una situació excepcional i s’han de buscar solucions per intentar que no es cancel·li el Carnaval. Moltes de les colles, una d’elles els Collonuts, porten des de setembre preparant-se pel Carnaval.

Des de la Colla dels Blaus de Santa Cristina d’Aro, ja porten també un temps preparant el Carnaval 2022. Van definir el tema, van prendre les mides i ara es troben confeccionant les disfresses per la propera rua. La cap de Colla, l’Esther González, explica que amb el canvi de dates podran preparar millor la carrossa i enllestir els preparatius que els queden per poder gaudir del Carnaval.

L’Esther González i, també, la colla dels Blaus veuen amb bons ulls el canvi de dates del Carnaval a l’abril. A part de donar-los més temps per fer la carrossa, són conscients de la situació sanitària existent. Per això, prefereixen que ajornin el Carnaval 2022 abans que es torni a cancel·lar, tal com va passar l’any passat.

Preparació del Carnaval 2022

La Colla dels Frikis de Sant Feliu de Guíxols estan preparant el Carnaval com sempre. Ho explica la seva cap de Colla, la Yolanda Rodríguez. Des de la colla veuen bé que les dates del Carnaval 2022 canviïn. Són conscients que la situació sanitària no és la ideal. Tot i això, tal com afirma la Yolanda Rodríguez, volen evitar que es torni a cancel·lar el Carnaval.

Tot i això, des de la Colla Frikis han fet algunes variacions, tenint en compte la situació sanitària actual. Durant els altres anys anaven com a Carrossa Grossa, però aquest any han decidit anar com a Carrossa d’Animació. A més, la situació sanitària ha portat a variar actes com l’embalat o els sopars de colles. Tot i això, la Yolanda afirma que això no hauria de suposar un problema per passar-ho bé.

Aquestes i la resta de Colles del Carnaval de la Costa Brava Centre, s’estan preparant per a un Carnaval que encara serà una mica diferent del d’altres anys. Però la intenció des dels diversos ajuntaments i colles és tirar endavant el Carnaval 2022, encara que aquest s’hagi de celebrar a l’abril. Veurem si, a part de la rua, es podran recuperar altres actes com el sopar de colles, les entregues de premis o els actes de l’enterrament de la sardina. Caldrà esperar a l’evolució de la pandèmia i a les restriccions sanitàries que hi pugui haver.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

La discreció

Ara que ja han acabat les eleccions municipals sembla que hauríem d’anar per feina. Que hi anem o no...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -