23.2 C
Pals
Diumenge, 16 juny 2024
- Publicitat -

Com afrontar el confinament pel coronavirus psicològicament?

Parlem amb un expert que ens donarà consells per poder afrontar el confinament a casa durant dues setmanes de cara a aturar la pandèmia del coronavirus al Baix Empordà

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Com afrontar el confinament pel coronavirus psicològicament?
Loading
/

Hi ha molts fronts oberts, tot i això, gairebé tot està tancat al Baix Empordà per fer front al coronavirus. Els equipaments municipals estan tancats per decisions dels ajuntaments i també del govern espanyol. Aquesta situació però genera una certa alarma i una situació d’angoixa.

Moltes empreses han d’apostar pel teletreball i ens pot causar problemes emocionals a l’hora de separar el temps personal del laboral. La gent viu situacions d’angoixa constants i una crisi que vivim tots plegats. Per això a Ràdio Capital de l’Empordà hem parlat amb Agustí Camino, psicòleg de l’IAS Platja d’Aro per tenir eines per fer front a la situació que vivim.

Una de les recomanacions a l’hora del teletreball és tenir un espai propi que estigui delimitat. Així l’habitatge no es converteix en un espai laboral.

D’altra banda, la situació d’angoixa per estar tancat també pot provocar molts problemes a la gent. Són només els primers dies de confinament, però al llarg de la setmana pot empitjorar. Per això, Camino explica que cal estar informat, però no sobre informat.

De cara a evitar l’angoixa als nens també s’ha explicat que cal explicar la situació als més menuts, però fent servir llenguatge que ells ho puguin entendre.

Però no són només els nens petits que tenen por. La gent gran i els adults també poden patir angoixa. Per això, Agustí Camino, psicòleg de l’IAS Platja d’Aro explica que cal tenir una gimnàstica mental i posar-se unes rutines. Com també compartir els sentiments amb amics íntims.

Això sí, mentre molta gent viu la situació amb preocupació, Agustí Camino els anima a aprofitar que estem tancats a casa per poder fer coses que no acabàvem de fer mai. És a dir, canviar el xip, i pensar en positiu.

Escolta l’entrevista sencera aquí.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Massi Baix Ter aconsegueix el doble en una prova de la Copa d’Espanya a Abanilla

Ainara Albert ha quedat primera en la prova i el segon lloc ha estat per Íngrid Ruiz.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -