10.6 C
Pals
Dilluns, 4 desembre 2023
- Publicitat -

Comencen a Torroella les obres dels Camins Segurs a les escoles

Es preveu actuar en un recorregut d'uns 1,4 quilòmetres, començant per l'encreuament entre el carrer del Roser i la Plaça Quintana i Combis

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquesta setmana s’han iniciat els treballs per implementar el projecte “Camins Escolars Segurs”, una iniciativa impulsada per l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb l’objectiu de permetre que els nens i nenes de Torroella puguin desplaçar-se amb la màxima seguretat des dels seus domicilis fins als centres escolars i la zona esportiva.

Es preveu actuar en un recorregut d’uns 1,4 quilòmetres, començant per l’encreuament entre el carrer del Roser i la Plaça Quintana i Combis. Les obres arribaran a la zona esportiva, passant per davant de l’escola Guillem de Montgrí, l’escola bressol El Petit Montgrí i el Col·legi Sant Gabriel.

L’actuació coincideix amb les obres d’asfaltatge de diversos carrers del municipi, en les quals els carrers afectats seran el Passeig Vicenç Bou, el carrer Joan Maragall i el carrer Doctor Pericot.

Tal com informen des de l’Ajuntament, l’execució es durà a terme en dues fases. La primera, pressupostada en uns 100.000 euros, s’acabarà el mes de juny i connectarà el carrer del Roser i l’Espai Montgrí. La segona fase, fins a la zona esportiva, s’inclourà en el pressupost municipal de 2023.

La idea és fer més accessible l’accés als centres educatius als vianants i a les bicicletes, i  reconvertir el recorregut en una zona pacificada en què els vehicles motoritzats redueixin la seva velocitat.

També es busca millorar la qualitat urbanística del tram, generant espais per als vianants on ara hi circulen cotxes, ampliant voreres en alguns punts, millorant-ne l’accessibilitat, incrementant la vegetació al llarg del recorregut per generar punts d’ombra, i instal·lant pàrquings de bicicletes per promoure aquest mitjà de transport.

A la C-31 s’hi instal·laran dos semàfors, un a la cruïlla del carrer del Roser i l’altre a la del carrer Bellavista.

La regidora d’Ensenyament i Joventut de Torroella, Anna Company, es congratulava de la idoneïtat d’aquest projecte, destacant que donarà seguretat als alumnes i a les seves famílies. Company també creu que serà un instrument de millora urbana i de la qualitat de vida de Torroella de Montgrí, ja que connectarà la part nord del poble amb el centre de la vila d’una manera còmoda i segura.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Una altra victòria èpica del Bisbal Bàsquet

El partit jugat a la pista de l'Andratx va ser molt competit, i els bisbalencs van guanyar-lo per només 2 punts de diferència
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -