18.5 C
Pals
Dijous, 21 octubre 2021
- Publicitat -

Comencen les obres a la platja del Golfet per consolidar el talús i evitar despreniments

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Les obres per consolidar el talús que es troba a la paret rocosa de la platja del Golfet comencen aquesta setmana. Unes tasques que realitzarà el consistori de Palafrugell després que, malgrat ser zona marítimo-terrestre, el Departament de Costes del Ministeri no ha portat a terme.

El deteriorament provocat pel temporal Gloria del mes de gener han provocat que la zona sigui inestable i propensa a despreniments. Per aquest motiu, les tasques que ara comencen es realitzen en dues fases, la primera començarà inspeccionant la malla de triple torsió que en l’actualitat es troba deformada i trencada i es retirarà tota la malla de cable. Posteriorment se sanejarà, de forma manual, el talús per fer caure petits blocs de roca que siguin inestables. En aquesta mateixa fase s’inspeccionarà el bloc de roca inestable per valorar l’opció de la destrossa. Aquesta és la feina més complexa, ja que es podria optar per la microvoladura controlada.

I seguidament es procedirà a fer una segona fase on els treballs consistiran en la col·locació d’una malla d’unes característiques més robustes que l’anterior que estava instal•lada. Aquesta malla anirà lligada al cap i al peu del talús amb perns d’ancoratges verticals i cable d’acer galvanitzat de 12 mil·límetres. La superfície estimada d’aquesta actuació afecta directament una superfície de 400 m2.

Tots aquests treballaran s’allargaran aproximadament durant un període que pot arribar a ser d’un mes aproximadament i el cost de l’obra està al voltant dels 40.000 euros.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Castell-Platja d’Aro apuja la taxa de residus

L'ajuntament de Castell-Platja d'Aro aprova les ordenances fiscals pel proper 2022
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -