8.2 C
Pals
Dilluns, 27 març 2023
- Publicitat -

Concienciació ambiental sobre el fons marí, les Festes de la Mercè i literatura per un dimecres 20 de setembre

Pau Punseti
Pau Punseti
Fotògraf
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

A Torroella de Montgrí també se celebren les Festes de la Mercè que s’allargaran fins al diumenge 24 de setembre

Sovint les Festes de la Mercè s’han associat a la ciutat de Barcelona, però la Fundació Hospital de Torroella de Montgrí ha organitzat un seguit d’actes per tot el poble de Torroella de Montgrí i l’Estartit.

I és que avui Dimecres, hi ha una excursió a l’Ermita de Santa Caterina per tots aquells que ho vulguin i tinguin ganes de caminar una estona. A més a més a les 12h del migdia hi haurà una missa a l’aire lliure que continuarà amb una arrossada popular pels residents de la Fundació Hospital i familiars. Finalment la jornada festiva d’avui dimecres acabarà amb un petit concert a dos quarts de quatre de la tarda, on la coral “El Recer” de Torroella de Montgrí oferirà el seu millor repertori.

No marxem encara de Torroella perquè a les 18h de la tarda a la Biblioteca Municipal Pere Blasi, Rosa Maria Cantó presenta el seu nou llibre.

Un llibre que amb el títol “Les claus de la salut – De l’equilibri emocional als valors espirituals” pretén donar a conèixer i endinsar-se dins la saviesa de la medicina oriental per obrir-nos els ulls a l’enteniment de per què emmalaltim i de com podem curar-nos. Una visió holística de la persona és el primer pas per comprendre els processos de salut i malaltia en què les emocions i els valors virtuosos hi jugaran un paper imprescindible.

Aquest llibre ens convida a una reflexió crítica d’alguns aspectes de la medicina occidental i anima a buscar més enllà dels factors ambientals l’origen de les diverses afeccions que podem patir al llarg de la vida. Descobrir que la malaltia pot esdevenir una oportunitat per aprendre a ser millor persona ens aproparà a l’estat de benestar i longevitat que tots desitgem.

Introducció a les tècniques narratives amb l’escriptor Begurenc Miquel Martín i Serra a la Fundació Josep Pla

L’Aula de Lletres de Palafrugell proposa un taller per explorar les diferents tècniques narratives a través d’exercicis pràctics, comentaris de text i orientacions de caràcter teòric. Des de l’àmbit narratiu, es treballarà també la descripció, així com el text conversacional, argumental o reflexiu.

L’objectiu del taller és dotar l’alumne de més recursos, tant narratius com lingüístics, per tal que guanyi confiança i fluïdesa a l’hora d’enfrontar-se a la creació literària. Us

Un taller que s’impartirà els dissabtes al matí a la Fundació Josep Pla a partir del 14 d’octubre, però teniu temps d’inscriure-us fins al 30 de Setembre, per un preu de 48 euros que inclou les sis sessions que durarà aquest curs.

Com podem protegir el fons marí i quines actuacions es poden dur a terme a través de la mirada de la Fundació Mar

Coincidit amb la setmana de la mobilitat sostenible i segura de Sant Feliu de Guíxols, a les 19h de la tarda a la biblioteca Octavi Viader i Margarit, la Fundació Mar oferirà una conferència on parlarà sobre els Acords de Custòdia Marina pel Bioconeixement i el projecte Silmar.

El projecte SILMAR és una eina innovadora, una acció de vigilància permanent i custòdia del patrimoni del litoral mediterrani espanyol que funciona en xarxa gràcies a la participació de la societat civil, les empreses, l’administració local i altres organitzacions vinculades a l’ús, gestió i conservació del medi marí.

I per finalitzar l’agenda d’actes d’avui Dimecres 20 de Setembre recordar-vos que a Begur als carrers de Ventura Sabater, Plaça Esteva i Cruanyes, a la Plaça de l’Església i la Plaça de la Vila, hi haurà el mercat setmanal amb més d’una quinzena de parades que oferiran productes de la terra com fruites i verdures, però també hi trobareu parades de roba i bijuteria.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Isidre Tenas és l’alcaldable a Palafrugell amb Som Gent de Poble

Tot i el canvi d'alcaldable, Som Gent del Poble ha assegurat que manté la seva identitat
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -