11.7 C
Pals
Diumenge, 26 març 2023
- Publicitat -

Bones expectatives dels pagesos en la collita del fesol de l’ull ros

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els pagesos que han participat al projecte-aliança per evitar que el conreu del fesol de l’ull ros desaparegui de l’Empordà tenen bones expectatives de cara a la collita d’aquesta varietat aquest any.

A principis d’any, cinc productors de la zona es van aliar amb les administracions per potenciar el conreu i el consum d’aquesta varietat tradicional de fesol. Amb aquest finalitat, van crear el grup de recuperació del fesol de l’ull gros.

Segons Francesc Galí, tècnic de la Xarxa Tràmec del Consell Comarcal del Baix Empordà, a pagès “fa de mal dir esperar un resultat concret, però les expectatives són bones”.

La varietat del fesol de l’ull ros és una varietat que va començar un procés de desaparició per la mecanització de l’agricultura. Concretament, segons Galí, perquè “és difícil de cultivar i collir”. No es pot collir a màquina perquè no venen tots de cop, sinó per setmanes. “No es pot collir a màquina perquè té la pell molt fina i es trencaria”, diu Galí

S’ha fet actuacions concretes per impulsar el fesol de l’ull gros, com fer un informe amb les característiques concretes per tal que no “ens donin gat per llebre”, segons Galí. També s’han publicat les característiques nutritives de la varietat i es celebrarà una fira del fesol de l’ull ros a Palau-Sator.

Aquestes accions, entre altres, han fet que el cultiu d’aquesta varietat s’hagi doblat. Haurem d’esperar a la collita per saber si la història té un final feliç.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Idilic Festival: “volem ser marcats als calendaris com una cita imprescindible”

La Revolución Sexual és una de les cançons que passaran aquest estiu per l’Empordà, més concretament per l’Idilic Festival...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -