21 C
Pals
Dilluns, 15 abril 2024
- Publicitat -

Bones expectatives dels pagesos en la collita del fesol de l’ull ros

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Bones expectatives dels pagesos en la collita del fesol de l'ull ros
Loading
/

Els pagesos que han participat al projecte-aliança per evitar que el conreu del fesol de l’ull ros desaparegui de l’Empordà tenen bones expectatives de cara a la collita d’aquesta varietat aquest any.

A principis d’any, cinc productors de la zona es van aliar amb les administracions per potenciar el conreu i el consum d’aquesta varietat tradicional de fesol. Amb aquest finalitat, van crear el grup de recuperació del fesol de l’ull gros.

Segons Francesc Galí, tècnic de la Xarxa Tràmec del Consell Comarcal del Baix Empordà, a pagès “fa de mal dir esperar un resultat concret, però les expectatives són bones”.

La varietat del fesol de l’ull ros és una varietat que va començar un procés de desaparició per la mecanització de l’agricultura. Concretament, segons Galí, perquè “és difícil de cultivar i collir”. No es pot collir a màquina perquè no venen tots de cop, sinó per setmanes. “No es pot collir a màquina perquè té la pell molt fina i es trencaria”, diu Galí

S’ha fet actuacions concretes per impulsar el fesol de l’ull gros, com fer un informe amb les característiques concretes per tal que no “ens donin gat per llebre”, segons Galí. També s’han publicat les característiques nutritives de la varietat i es celebrarà una fira del fesol de l’ull ros a Palau-Sator.

Aquestes accions, entre altres, han fet que el cultiu d’aquesta varietat s’hagi doblat. Haurem d’esperar a la collita per saber si la història té un final feliç.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Govern afegeix Begur, Calonge, Platja d’Aro, Pals Santa Cristina i Torroella a la llista de zones tensionades per limitar el preu del lloguer

La Generalitat de Catalunya ha ampliat significativament la llista de zones tensionades en resposta a l'escalada dels preus del lloguer, incloent-hi ara Begur, Calonge, Platja d'Aro, Pals, Santa Cristina i Torroella de Montgrí. Anunciat per la consellera de Territori, Ester Capella, des de la Val d’Aran, aquesta nova inclusió porta el total a 271 municipis catalans on es podran aplicar controls sobre els lloguers.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -