14.1 C
Pals
Dissabte, 27 abril 2024
- Publicitat -

La Confraria de Pescadors de Palamós acorda deixar de pescar a quatre zones per preservar els recursos pesquers

La Junta General de la Confraria de Pescadors de Palamó ha acordat establir 4 zones de veda, on deixaran de pescar, i que engloben una àrea de 70 km2

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Junta General de la Confraria de Pescadors de Palamós, reunida el passat 8 de febrer en sessió extraordinària, ha acordat establir 4 zones de veda, on deixaran de pescar, i que engloben una àrea de 70 km2. Es tracta de les zones Nucli mar d’enterra, l’Escamarlà, 100 braces i la Somera. L’objectiu és preservar les espècies que es capturen en aquestes zones com són el lluç, el roger, l’escamarlà i la gamba blanca.

L’acord de la proposta dels vedats, aprovat per 13 vots a favor i un vot en blanc, vol donar resposta al MAPA per la regulació del pla de gestió per a la conservació dels recursos pesquers demersals del Mediterrani, Ordre APA/423/2020, de 18 de maig. Aquesta decisió ja s’ha comunicat a la Direcció General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat per tal de presentar-la a Secretaria de Pesca del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

Aquest nou acord de confraria se suma a la seva “lluita per a la sostenibilitat del recurs, la seva protecció”, i a la “voluntat de seguir sent capdavanters en el compliment del nivell d’exigència de la política pesquera europea”.

La Confraria de Pescadors de Palamós està molt implicada en la sostenibilitat pesquera. Des del 2013 es regula la pesca de gamba rosada (Aristeus antennatus) a través del Pla de Gestió de la Gamba. El 2018 es va fer la darrera renovació on es va acordar que les 16 embarcacions d’arrossegament adherides a aquest pla de gestió utilitzin malles de 50 mm (10 mm per sobre del que els marca la normativa pesquera) per deixar créixer els infantils i juvenils i d’aquesta manera contribuir en preservar el recurs d’una manera sostenible. A més, les embarcacions del Pla de Gestió de la Gamba van equipades, des de 2017, amb unes portes d’arrossegament que no fan contacte directe amb el fons marí, evitant així l’erosió dels caladors de gamba.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Clàudia Crehuet: “Amb la trobada d’autocaravanes volem promocionar el nostre entorn natural”

Aquest cap de setmana Santa Cristina d'Aro acull una trobada d'autocaravanes. L'objectiu és donar a conèixer el municipi i contribuir a la dinamització comercial i turística.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -