30.4 C
Pals
Dimecres, 10 agost 2022
- Publicitat -

El Consell Comarcal encarrega la redacció del Pla de Sostenibilitat Turística del Baix Empordà

Els treballs constaran de tres fases acompanyades de tallers participatius i és previst que estiguin finalitzats a finals d'any

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha encarregat la redacció del Pla de Sostenibilitat Turística de la comarca amb un horitzó fins al 2030. L’objectiu és posicionar el Baix Empordà com una destinació que, aposti per un creixement de l’activitat turística amb un compromís de sostenibilitat clar cap al territori.

També, posar en valor la cooperació per enfortir sinergies i aliances estratègiques que permetin una millor governança entre tots els agents turístics del territori, on el Consell Comarcal es comprometi amb els actors del territori de manera consensuada i participativa. El Pla de Sostenibilitat constarà de tres fases diferenciades.

La primera l’analítica consistirà a fer una diagnosi de la situació de partida del territori. La segona l’estratègica es definirà la visió compartida a llarg termini del territori, i els objectius i eixos de treball per a la construcció d’un nou model de creixement alineat amb la sostenibilitat. La tercera fase l’operativa s’establiran accions concretes a implementar corresponsabilitat d’agents turístics (públics i privats) i indicadors, necessaris per a assegurar la continuïtat de les iniciatives que es plantegin.

Durant aquestes fases, s’impulsarà un procés participatiu on els agents del territori tindran l’oportunitat de fer aportacions significatives que posteriorment la comarca haurà de desenvolupar, com també en la proposta d’accions. Aquesta participació es materialitzarà amb l’elaboració enquestes als tècnics municipals de turisme i al sector privat. També, es faran entrevistes en profunditat a agents clau o experts del territori perquè puguin fer una aportació significativa.

El vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà i conseller de Turisme, Xavier Dilmé, entén que “la cooperació públic-privada és cabdal per a l’èxit en el procés d’execució de les diferents accions que s’emmarcaran en aquest pla de sostenibilitat i, per això, és important també la implicació de tots els agents en la presa de decisions que envolten al sector turístic de la comarca”.

Pax# Genuine Tourism Advisors serà la responsable de dirigir, coordinar i executar les tasques d’aquest procés. La previsió de desenvolupament de totes les actuacions està prevista per aproximadament sis mesos, de juliol a desembre de 2022.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Palafrugell tindrà un protocol d’actuació en cas de punxades a l’oci nocturn

L’Ajuntament de Palafrugell, mitjançant la Policia Local, està treballant en la confecció d’un protocol específic per abordar les punxades als espais d'oci nocturn del municipi. Aquesta setmana s’ha reunit amb els empresaris del sector, concretament amb els responsables de l’establiment Costa Este.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -