17.5 C
Pals
Dijous, 28 setembre 2023
- Publicitat -

Signat un conveni per estudiar i millorar la gestió de l’aqüífer del Baix Ter

Es destinaran 408.000 a estudiar, analitzar i actuar sobre la relació entre l'aqüífer i el riu Ter

Anna Pujol
Anna Pujol
Redactora de Ràdio Capital
Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i la Junta Central d’Usuaris del Baix Ter han signat avui un conveni per millorar la gestió i l’estat de l’aqüífer del Baix Ter. L’objectiu és analitzar la relació entre el riu i l’aqüífer i els seus possibles mètodes de recàrrega natural.  

Aquest acord té una vigència de tres anys i preveu destinar 408.000 euros a analitzar, estudiar i actuar sobre el terreny. D’aquesta xifra, l’ACA aportarà 250.000 euros, mentre que els 158.000 restants els proporcionarà la Junta Central d’Usuaris del Baix Ter.  

Aquesta última entitat va sorgir l’any 2015 i està formada pels usuaris de l’aigua del Baix Ter de les comarques del Gironès i el Baix Empordà. El seu president, Josep Maria Rufí, ha explicat a Ràdio Capital que el primordial és conèixer bé la zona per poder actuar com cal.

Rufí insisteix en la importància de no malbaratar l’aigua de l’aqüífer davant la situació de canvi climàtic que vivim. A més, alerta dels perills de perdre una font de recursos com és l’aqüífer del Ter, a través, per exemple, de la intrusió salina de l’aigua de mar. L’escassetat d’aquest bé fa que la recàrrega de l’aqüífer a través del riu o altres fonts d’aigua properes sigui una de les qüestions clau a tractar en aquest conveni.

Amb aquesta proposta es pretén complir els dos punts principals del Pla de Gestió de districte de conca fluvial de Catalunya (2016-2021): augmentar la quantitat i millorar la qualitat de l’aigua subterrània del Baix Ter i potenciar millores de la gestió d’aquests recursos.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Temps assolellat i ambient diürn calorós

Sense novetats a la previsió un dia més continua l'estabilitat meteorològica amb predomini del temps assolellat, matí fresc i ambient càlid o calorós durant el dia.
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -