21.4 C
Pals
Dissabte, 22 juny 2024
- Publicitat -

Segueix la tendència a l’alça dels casos de coronavirus, grip i bronquiolitis al Baix Empordà

Les dades de grip i bronquiolitis arriben a nivells similars previs a la pandèmia

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Durant les últimes setmanes el creixement de casos de coronavirus, bronquiolitis i grip s’ha fet present als hospitals catalans. La directora dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE), Anna Ribera, reconeix que aquesta tendència també s’ha pogut observar al Baix Empordà. Tot i això, la tendència de casos de coronavirus, bronquiolitis i grip ha evolucionat de diferents maneres.

En el cas de la grip, tal com explica Anna Ribera, ha augmentat força durant les últimes setmanes. Aquesta tendència creixent es veu a l’hora de fer tests per determinar el tipus de virus que té un pacient. La directora del SSIBE detalla que els casos de grip han augmentat sobretot en el cas de la grip A.

Pel que fa als casos de coronavirus, Anna Ribera explica que actualment a l’hospital hi ha ingressades set persones amb coronavirus. Aquesta situació no es pot comparar amb la que hi havia durant la pandèmia, on hi havia hagut fins a 40 pacients ingressats per la Covid-19. D’aquests casos actuals, la meitat són pacients que tenen una patologia greu de coronavirus amb complicacions respiratòries. En canvi, l’altra meitat són pacients que ni tan sols saben que estan contagiats de coronavirus, ja que ingressen per altres motius.

Pel que fa a la bronquiolitis, ja feia unes setmanes que la corba de casos havia pujat, per això, Anna Ribera explicava que s’havia avançat unes setmanes. Els casos es van estabilitzar, però la corba ha tornat a pujar durant els últims dies. Tot i això, la directora del SSIBE no s’alarma, ja que la quantitat de casos de grip i bronquiolitis són semblants als que hi havia en època de prepandèmia.

L’arribada del fred i l’augment de casos

Després de dos anys amb una escassa presència dels casos de bronquiolitis i grip, a causa de la mascareta, ara els casos sembla que hagin augmentat de manera exponencial. En treure’ns la mascareta, el contagi d’aquests virus respiratoris és més senzill. Tot i això, Anna Ribera remarca que el nombre de casos és similar al que hi havia abans de la pandèmia.

Les vacunes per millorar la prevenció

Anna Ribera afirma que la taxa de vacunació al Baix Empordà es troba més o menys en la mateixa situació que a la resta de Catalunya. Hi ha poca vacunació per la tercera i la quarta dosi. La directora del SSIBE afirma que posar-se la tercera i la quarta dosi és important per evitar complicacions en el cas de contagiar-se de coronavirus.

Les persones que es vulguin vacunar de la tercera i la quarta dosi poden anar al Palau d’Esports de Congressos de Sant Antoni de Calonge cada 15 dies en dijous, amb cita prèvia o no. També es pot demanar cita al CAP per poder rebre aquesta tercera o quarta dosi. Com que la medicació de la primera i la segona dosi és diferent respecte a la tercera i la quarta, qui es vulgui vacunar per primer o segon cop haurà de demanar cita prèvia per vacunar-se al Palau d’Esports i Congressos de Sant Antoni de Calonge.

Pel que fa a la vacunació de la grip, tots els interessats han de demanar cita prèvia al CAP a través de la pàgina web o el telèfon adaptat per demanar cita.

Les recomanacions per Nadal

La directora del SSIBE explica que amb l’arribada de les festes de Nadal, les famílies i amics s’ajunten per celebrar dinars i sopars. Tot i això, recorda diverses mesures per evitar que es propaguin els casos de coronavirus, grip i bronquiolitis. A més, recorda la importància de vacunar-se, sobretot en els casos de persones grans o de risc.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -