9.2 C
Pals
Dijous, 29 febrer 2024
- Publicitat -

La Costa Brava Centre vol tirar endavant el Carnaval 2022

Dijous es reuniran els ajuntaments de Santa Cristina, Castell-Platja d’Aro i Sant Feliu de Guíxols per prendre una decisió

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Tot i la incertesa de la Covid-19 i les mesures canviants que va exposant el govern, les colles de la Costa Brava Centre es preparen per a un Carnaval d’allò més incert. Des de Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro mantenen, de moment, la seva posició del passat novembre. El Carnaval de la Costa Brava Centre segueix endavant.

Des de la regidoria de Turisme del municipi de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, Jenny Xufré i Marcé, explica que mantenen la seva decisió de tirar endavant el Carnaval. Les alarmes van saltar la setmana passada quan des de RAC 1 van anunciar que el Carnaval de la Costa Brava se suspenia. Però les uniques rues que estan suspeses són les  de la Costa Brava Sud.

Les activitats a l’aire lliure preveuen que es facin sense delimitar l’espai i amb l’obligatorietat de portar la mascareta durant la rua. El problema arriba quan parlem de les activitats a l’interior. Els tradicionals sopars de colles i les entregues de premis hauran de buscar un format diferent, tal com anuncia Jenny Xufré, s’estan plantejant altres maneres de donar els resultats de les rues.

El Carnaval i les colles

De moment, les colles continuen atentes al que anuncien des dels ajuntaments i des de la Generalitat. El nombre de colles Sant Feliu de Guíxols que estan pendents de les rues són 11. Des de Santa Cristina hi ha 6 colles de les 7 que hi ha a la població que s’estan preparant per les rues. I a Platja d’Aro les 13 colles de la població desfilaran a finals de febrer.

Des dels ajuntaments, com per exemple el de Platja d’Aro, es volen facilitar ajudes en el pitjor dels casos. Jenny Xufré explica que les ajudes es donarien en cas que les rues se suspenguessin, tenint en compte que ja s’han comprat totes les disfresses i s’han construït totes les carrosses.

L’Associació de Colles Ganxones

El secretari de l’Associació de Colles Ganxones, Carles Benguerel, també conegut com a “Festi”, explica que les colles es troben en un moment d’incertesa. L’any passat no hi va haver Carnaval, tothom tenia clar que era inviable fer-lo. Però aquest any la situació es veia d’una manera diferent durant els mesos d’estiu, que és el moment en que les colles inicien els preparatius. Però no comptaven amb l’entrada de la variant Ómicron.

En Festi destaca la col·laboració entre els ajuntaments de Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro i Castell-Platja d’Aro. Estan intentant que aquest esdeveniment sigui una festa consensuada entre els tres ajuntaments. A més, els ajuntaments viuen amb la incertesa de les noves mesures i les restriccions que arriben des de la Generalitat.

Cal destacar que hi ha colles que han decidit no sortir. En Festi explica que en aquestes colles hi influeixen els factors del Covid-19 i l’econòmic. És a dir, hi ha colles que creuen que és millor evitar els contagis de covid i no surten. Per altres, el cost de preparació pel carnaval és massa elevat. Tot i això, respecten que hi hagi altres colles que vulguin sortir.

Caldrà esperar a aquest dijous, quan Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro es reuniran per decidir quin format de Carnaval es durà a terme. Està previst que se celebri durant el cap de setmana del 25, 26 i 27 de febrer de 2022.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Fila Indie 3×21 – 28 febrer 2024

TRACKLIST SAINT MOTEL – MY TYPE SCOUTING FOR GIRLS – THIS AIN’T A LOVE SONG BLUR – COFFEE & TV VANCE JOY –...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -