12.8 C
Pals
Dijous, 2 febrer 2023
- Publicitat -

Dures crítiques per la construcció de 43 apartaments en un solar de la Fosca

Els veïns argumenten que, malgrat pugui ser legal, té un greu impacte en el terreny i lesiona la imatge i bellesa natural de la Fosca

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Una nova promoció de 43 apartaments al sector de la Fosca, Palamós, ha posat en alerta els veïns i veïnes de la zona. Segons ha informat El Punt Avui, una promotora vol fer apartaments, repartits en dos edificis, on hi havia hagut l’Hotel Bellafosca i el càmping La Fosca, però els residents s’hi oposen perquè, malgrat pugui ser legal, consideren que no és una construcció legítima a causa del greu impacte vers el territori i de la lesió de la imatge i la bellesa natural de la Fosca.

L’agrupació veïnal, anomenada Pineda Vilahur, ha presentat al·legacions en contra d’aquest pla de construcció que preveu fer 43 habitatges a partir de 60 metres quadrats de superfície (entre dos i tres dormitoris) i que el seu cost supera els 217.000 euros, segons les dades publicades per la mateixa promotora. D’aquesta manera, amb la construcció d’aquests edificis es posen al mercat 12 parcel·les de 400 metres quadrats cadascuna on es poden fer cases de fins a 240 metres quadrats.

En aquest mateix espai hi havia hagut el càmping La Fosca i el seu hotel, el Bellafosca, que van tancar el 2005 i es van enderrocar el 2017. Va ser el primer càmping registrat de tot l’Estat i que va mantenir la seva activitat durant 50 anys. Després del seu enderroc, va quedar pendent presentar el projecte urbanístic per part dels propietaris per decidir el futur d’aquesta zona.

Ara, amb aquest nou front obert, l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, ha recordat que els promotors tenen els drets adquirits que recull el planejament urbanístic municipal, aprovat ja fa més de deu anys. Puig explica que “aquestes construccions estan sustentades pel POUM” i que no es poden revertir així com així. És per això, que ha recordat la necessitat de presentar al·legacions en el moment en què el POUM, o qualsevol ordenança, es tramita, ja que és en aquest moment quan hi ha més possibilitats d’incidir en les decisions.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Així preveu invertir la Generalitat al Baix Empordà aquest 2023

L'ampliació del CAP de Palafrugell, la nova Escola Fanals a Castell-Platja d’Aro, la nova Escola Vall-Llobrega o la Reforma de l’Institut la Bisbal són només algunes de les inversions previstes a la comarca
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -