8.6 C
Pals
Dilluns, 6 febrer 2023
- Publicitat -

“Ovelles i pastors al Montgrí”, la nova exposició de la Capella de Sant Antoni de Torroella

La mostra és un ampli testimoni de la memòria gràfica i oral de molts pastors que han engegat els seus ramats al massís. Es podrà veure fins el proper 9 de desembre

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

“Ovelles i pastors al Montgrí” és la nova exposició de la Capdella de Sant Antoni de Torroella de Montgrí. Fins el proper 9 de desembre es podrà visitar aquesta mostra que és el resultat d’una important recerca realitzada per l’Associació de Masos de Torroella i l’Estartit. “Recull un ampli testimoni de la memòria gràfica i oral de molts pastors que han engegat els seus ramats al massís, principals dins del terme municipal de Torroella de Montgrí”.

La ramaderia ovina és molt present en aquest territori i és difícil d’entendre la història dels municipis d’aquest espai sense considerar els fets vinculats a aquesta activitat. A més, el massís va ser durant segles un pol d’atracció de ramats que aprofitaven les seves zones de pastura. Això va fer que  al seu voltant es desenvolupés una activitat comercial molt important.

Pel que fa a la mostra, es recullen experiències de diversos pastors de la zona, entre ells el recentment desaparegut Jordi Muxach, que ha estat un dels més complerts i mediàtics. Part del seu llegat i coneixement queda recollit a la mostra, on es pot veure, en una vitrina, la seva característica camisa de quadres, el bastó, el xiulet, la samarra o la Medalla del Montgrí que se li va concedir el 1998. La seva aportació a l’ofici ha estat molt transversal (ovella ripollesa, esquilada, transhumància, corrals, concursos d’atura, etc.).

L’exposició es va inaugurar el cap de setmana passat, dins del marc de la Fira de Sant Andreu, i ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de l’Estartit, el Museu de la Mediterrània, els Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí i la Fundació Mascort.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Els pescadors del Baix Empordà es veuen afectats pel mal temps

Amb les ventades i la mala mar els pescadors del Baix Empordà no podran sortir a feinejar durant els propers dies.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -