13.8 C
Pals
Dilluns, 4 desembre 2023
- Publicitat -

Dani Encinas: “Volem que es compleixi la sentència de buidatge de l’abocador de Vacamorta”

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
Dani Encinas: "Volem que es compleixi la sentència de buidatge de l'abocador de Vacamorta"
/

L’abocador de Vacamorta de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura ha estat un tema que ha generat molta expectació, a causa de la vinculació d’aquest amb el Cas Pujol. D’altra banda, la Generalitat preveu que es trigui 20 anys més a netejar l’abocador i el partit de l’oposició de Vacamorta ha demanat que s’investigui al director de l’Agència Catalana de Residus per desobediència, per endarrerir el buidatge de la deixalleria.

Al superat del 15 d’abril vam parlar amb Dani Encinas, alcalde de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura sobre aquest tema.

Pel que fa a la relació amb l’enriquiment dels fills dels Pujol a costa de l’abocador, Encina espera que després del rebombori creat pel documental de tv3 del 30 minuts, es pugui arribar a conèixer tota la veritat sobre el cas.

Respecte a les queixes ambientals, des del consistori apunta que s’incompleix la sentència de buidar l’abocador que va fer el 2003 el Constitucional i hi pensen actuar avisant la justícia. Afegeix que hi ha 2 dates clau per la deixalleria, la primera a l’any 2000, quan el mateix ajuntament demanava la desinstal·lació del servei i la segona el 2003, on es va fer la sentència.

L’alcalde explica que serà un procés llarg que requerirà un nou pla ambiental i un estudi previ. Aquest buidatge de residus generarà un gran impacte als municipis veïns, afegeix. Tot i que especifica que l’Ajuntament prohibirà que els vehicles i maquinària transitin per zona urbana, minimitzant l’afectació.

Pel que fa a la iniciativa de l’oposició d’investigar Josep Maria Tost, el director de l’Agència Catalana de Residus per travar el projecte de buidatge, Encinas no es vol pronunciar al respecte: “nosaltres l’únic que volem és que es compleixi la sentència que portem més de 20 anys amb aquest problema”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Recomanació literària: “Pètals de dia i pètals de nit¨ d’Ada Jiménez i Marta Montañá

Aquesta setmana, la Maria Teresa Calabús, de la Llibreria El Cucut de Torroella de Montgrí, ens recomana aquest llibre...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -