15.7 C
Pals
Divendres, 26 febrer 2021

David Casadellà: “Encara no he rebut els ajuts per les destrosses del Glòria”

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

Detenen tres joves per destrossar una casa que ocupaven i entrar a robar a la del costat

Els Mossos els relacionen amb un assalt en una casa de colònies de Torroella de Montgrí

El CSIF demanda l’ajuntament de St. Feliu de Guíxols

La Central Sindical Independent i de Funcionaris ha actuat per defensar un funcionari a qui no se li reconeix la tasca de suplència

L’alcalde de Palamós respon als ecologistes: el model actual del camí de ronda és l’únic possible

Es posarà sauló compactat en algun tram del camí i s'ha canviat una petita traça del camí que passava per l'aparcament de la Pineda d'en Gori, que desapareixerà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Hem parlat amb David Casadellà, sobre els efectes econòmics que encara perduren del temporal Glòria. Ell és un dels dos productors a l’Empordà que encara no ha cobrat cap subvenció pels danys ocasionats.

En David explica que de la seva finca de 70 hectàrees de conreu de poma, uns 3,5 milions de kg anuals, i el temporal va endur-se 5 hectàrees d’aquest terreny, el que correspon a 500 tones menys per any. Explica que el Glòria va trencar la mota del riu Ter a l’alçada de Foixà, fet que va ser el detonant per arrasar amb els cultius. El productor ha de tornar a invertir 200.050€ per recuperar-se totalment, que no ho podrà fer fins passats 5 anys.

El motiu al qual apunta Casadellà per la destrossa de conreus és el desbordament dels pantans de comarques frontereres amb l’Empordà, com la Garrotxa. Cosa que va augmentar el cabal del riu en gran mesura, i les motes, molt debilitades pels forts ruixats de les nits anteriors, van cedir.

Respecte a les pèrdues patides, Casadellà es mostra satisfet amb la ràpida actuació del departament d’Agricultura, per la dotació d’ajuts a tots els propietaris agrícoles que van veure’s afectats pel temporal. No obstant això, explica que hi va haver un error de tresoreria al març on va ser notificat que no podia rebre cap dels ajuts. El propietari afegeix que la documentació està aprovada, de tal manera que no hi ha d’haver cap conflicte per accedir a les subvencions. Es manté optimista de cara al futur, creu que el prestigi de la poma de Girona que cultiva serà un element clau perquè finalment aquestes ajudes arribin quan abans millor. Cal esmentar que l’assegurança pels conreus, només ha cobert una part escassa d’aquests danys, al no tenir una pòlissa que tingués en compte els desastres naturals de tal magnitud.

Als efectes directes del Glòria se suma una altra inundació al mes d’abril que van patir els conreus, donades les males condicions en les quals es trobaven les motes del Ter. De manera que va afectar greument la producció directa, ja que la primavera és l’època on les pomeres comencen el cicle productiu. Aquest nou desastre natural ha causat més pèrdues que les del Glòria per aquest motiu. Per aquestes inundacions no s’han destinat cap mena d’ajuts per part d’Agricultura.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Bruno Mars anuncia Silk Sonic, un nou projecte amb Anderson .Paak

Fa anys que els seguidors de Bruno Mars esperen un nou treball del músic i avui l’han fet tendència a la xarxa després que el cantant hagi anunciat Silk Sonic, un nou projecte que l’unirà amb Anderson .Paak en un nou disc que comptarà amb el baixista Bootsy Collins, que va saltar a la fama…

Altres notícies