27.2 C
Pals
Dimarts, 16 agost 2022
- Publicitat -

‘Escriure el país’, debat a la Fira Indilletres

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Fira Indilletres de la Bisbal d’Empordà ha acollit avui, el seu segon dia, un debat anomenat “Escriure el país”, en el qual han participat els escriptors Joan Daniel Bezsonoff, Joan Benesiu i Miquel Martín amb Adrià Pujol de moderador. Durant el debat, que ha començat amb la pregunta “la literatura ha de reflectir el país des d’on es fa?”, els quatre autors han conversat sobre diversos temes que engloba la literatura actual escrita en català.

L’empordanès Miquel Martín ha recalcat la importància de treballar la llengua i ha explicat que per a ell “la riquesa de la llengua és el més important a l’hora d’escriure“, de manera que el més natural és fer-ho amb la llengua que més domina, el català. Ha explicat que la seva última novel·la (“La drecera”) està ambientada a l’Empordà, però que no és imprescindible saber el context per entrar a la història.

Un altre tema que s’ha tractat al debat ha sigut l’ús de localismes específics d’una zona: és millor evitar-los davant del dubte de si els lectors els entendran? Joan Benesiu, que ha defensat la “llibertat absoluta” pels escriptors a l’hora d’escriure, considera que és important mantenir-los. Joan Daniel Bezsonoff, per la seva banda, ha explicat que escriu en català “per fidelitat” a la seva gent. Afegeix també que “conservar les paraules que deien els meus avis” és una feina “apassionant”.

Finalment, tots han estat d’acord en què treballar amb editorials independents té molts avantatges. Entre altres, han destacat la qualitat material de les obres, la llibertat per triar el disseny, i el fet de poder-se sentir part del projecte.

Recordeu que a la Fira d’aquest any encara li queden dos actes aquesta tarda. Si visiteu el Pavelló Firal de la Bisbal podreu gaudir del monòleg Pompeu Fabra: jugada mestra! (17:15 h) i de la Tertúlia concert sobre el nou disc de Sanjosex (18:30 h), que posarà punt i final a una edició molt especial de la Fira Indilletres.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Festival Portalblau tanca la seva 15a edició amb més de 15.500 espectadors

La direcció del festival ha mantingut enguany la seva aposta per donar espai a totes les disciplines artístiques, un compromís que s'ha convertit en els darrers anys en un tret diferenciador de Portalblau
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -