8.5 C
Pals
Dijous, 25 febrer 2021

Denuncien la mort d’un duc electrocutat en una línia d’alta tensió a Castell d’Aro

El grup de natura Sterna apunta que el 40% de les morts d'aquestes aus són per aquest motiu

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

El turisme britànic podrà tornar a la Costa Brava aquest estiu, segons Boris Johnson

Des del Grup Costa Brava Centre reben la notícia satisfactòriament, però reclamen que necessiten que la informació els arribi abans i l'obertura de fronteres, tan nacionals com internacionals.

Alumnes que lluiten contra el canvi climàtic des de les aules

Els alumnes de 1r d'ESO de l'escola Prats de la Carrera de Palafrugell estan desenvolupant un projecte que té de lema 'El mar comença aquí'. Volen conscienciar la població sobre la importància de cuidar el medi ambient i no llençar brossa pel vàter o pels embornals.

Esther Vilert: “Durant 3 setmanes vacunarem a majors de 80 anys i persones dependents”

La directora d’atenció primària del Baix Empordà recomana esperar rebre la trucada del centre mèdic per no col·lapsar línies i alentir el procés de vacunació
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -
El grup de natura Sterna ha denunciat que han trobat un exemplar de duc, una espècie protegida d’au, electrocutada en una línia d’alta tensió a Castell d’Aro. Segons el grup, l’au ha mort uns 500 metres més lluny del niu on havia nascut, ja que era un exemplar que tenia una anella d’identificació. L’au tenia tan sols quatre mesos de vida. Aquest exemplar de duc mort per electrificació se suma a les 31 aus mortes fins ara. El 40,6% d’elles ho ha fet electrocutada, mentre que el 28,1% ho fan atropellats en carreteres. Segons el grup de natura, el 77% dels polls moren abans del primer any de vida a menys de 10 km del seu niu, un fet que pels naturalistes evidencia l’alta mortalitat d’aquesta espècie protegida en el Baix Empordà.

Des del grup de natura Sterna demanen a la companyia d’Endesa que faci actuacions de millora en les línies de la zona, sobretot a la vall de Ridaura. De fet, l’entitat ecologista ha afirmat que l’empresa no ha fet cap millora en els últims 20 anys. Les torres elèctriques solen ser punts que atrauen molts ocells per descansar o també buscar noves preses per caçar.

En aus com la mida del duc (pot arribar a fer dos metres), és especialment fàcil que les aus arribin a tocat els cables electrificats amb les ales o les potes, produint la seva mort.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Pla de xoc d’ajudes a Palafrugell per pal·liar la crisi de la COVID-19

Serà una reducció d’impostos i taxes, l ajudes directes i ajudes a les persones més vulnerables

Altres notícies