21.9 C
Pals
Divendres, 22 setembre 2023
- Publicitat -

Descobreixen el secret d’un rellotge de Palafrugell del segle XVIII

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El fons patrimonial Rosés de Girona (s. XVII-XX), custodiat a l’Arxiu Històric de Girona (AHG), conté documents que aporten una valuosa informació sobre les activitats econòmiques d’aquesta família. També aporten informació d’altres famílies el patrimoni de les quals s’hi acabà incorporant. Entre aquestes famílies s’hi troba el cas dels Roger, una nissaga d’apotecaris de la vila de Palafrugell que exerciren al llarg de tot el segle XVIII. Fou l’enllaç matrimonial entre Francisco Rosés i Manuela Roger, pubilla de la família Roger, l’any 1800, el que comportà la incorporació del patrimoni Roger al dels Rosés.

Carles Gonzàlez i Eduard Farré, especialistes en rellotgeria, han examinat la documentació i han elaborat un informe tècnic i una explicació de caràcter més divulgatiu que afirma que «Es tracta d’un rellotge de pèndol i soneria només d’hores. Segons l’informe, “L’autor d’aquests plànols va estudiar un rellotge ja existent (propietat d’un tal Dr. Serra), que és el que es pot veure detallat a algunes fulles dels documents originals. Per tant, es tracta d’un rellotge amb soneria només per les hores, amb una agulla horària (només indicava les hores), i que utilitza com a òrgan regulador un esperit o foliot. 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

‘L’univers femení de Vidal Planellas’ arriba al Museu del Suro amb obres que desprenen elegància i sensualitat

El pintor palafrugellenc, Ferran Planellas Vidal, exposa una quarantena d’obres de diverses sèries coloristes on la dona és la principal protagonista.
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -