8.1 C
Pals
Diumenge, 7 març 2021

Els ajuntaments de l’Empordà tenen un deute d’un milió i mig d’euros de mitjana

El més llegit

Dos detinguts per cremar sis cotxes a Palafrugell, entre els quals el de l’alcalde

Poc abans dels incendis, els arrestats van comprar una garrafa de benzina

Absolt l’acusat de violar la festa major de Palamós una companya de feina i agredir sexualment una menor

La sentència conclou que "no ha quedat acreditat" que les relacions fossin "contra la voluntat" de les noies

Alerta per múltiples robatoris a comerços de Palafrugell

Els comerços del centre de Palafrugell estan en alerta després que hi hagi hagut diversos robatoris continuats. Concretament, han...

#FactCheckCapital: No, la família de porcs senglars no passeja per Platja d’Aro, és Israel

Un vídeo que ha circulat per les xarxes mostra un grup de porcs senglars, els usuaris diuen que és a Platja d'Aro, però Ràdio Capital ha verificat el vídeo i està gravat en un altre indret
Dani Cortés Morés
Dani Cortés Moréshttps://www.linkedin.com/in/danicortesmores/
Coordinador de Ràdio Capital de l'Empordà
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Font: Ministeri d’Hisenda i Funció Pública

*En alguns municipis, la xifra d’endeutament és 0, tot i que poden tenir un deute entre els 0 i els 1.000 euros. Les xifres proporcionades pel ministeri arrodoneixen als milers i per això pot existir aquesta variació

Cada any, el ministeri d’Hisenda publica les dades del deute de les entitats locals al tancament de l’any anterior. És a dir, al 31 de desembre. És el deute que tenen els ajuntaments amb entitats de crèdit com bancs, caixes, cooperatives de crèdit, i les emissions de deute públic.

L’anàlisi d’aquestes dades adaptat a l’Empordà demostra que els municipis empordanesos tenen un milió i mig d’euros de mitjana, i que el municipi més endeutat, tant de l’Alt com el Baix Empordà és Figueres, que té un deute de 26.927.000 euros. El segueix Castell-Platja d’Aro, amb 22.794.000 euros, que esdevé el municipi més endeutat del Baix Empordà.

Sis municipis amb més de 10 milions d’euros de deute

Hi ha sis municipis que tenen més de 10 milions d’euros de deute. Figueres i Castell-Platja d’Aro superen els 20 milions, i a una gran distància els segueixen Castelló d’Empúries, 11.649.000 euros, i Torroella, Palamós i Roses amb al voltant de 10 milions d’euros de deute.

Al Baix Empordà, la capital, la Bisbal, té un deute de 4.645.000 euros, mentre que el municipi més poblat de la comarca, Palafrugell, en té 7 milions tres-cents mil.

Els municipis no endeutats

La Selva de Mar és el primer municipi del rànquing que té un deute inferior al milió d’euros. A partir d’aquí, hi ha 82 dels 104 municipis que tenen un deute que no arriba a aquesta xifra. És a dir, una majoria del 79% dels municipis no arriben al milió.

La llista dels municipis que no estan gens endeutats, o que els deutes dels quals és inferior a mil euros, és més curta i la componen 17 pobles: Ullastret, Torrent, Fontanilles, Gualta, Palau-sator, Mont-ras, Bellcaire d’Empordà, Borrassà, Cabanelles, Capmany, Espolla, Garrigàs, Palau de Santa Eulàlia, Pedret i Marzà, Vilabertran, Vilamalla i Vilaür.

El Baix, més endeutat que l’Alt

La mitjana de l’endeutament al conjunt dels municipis empordanesos és d’aproximadament un milió i mig d’euros. Ara bé, a l’Alt Empordà, el deute és de 1.100.000€ de mitjana a cada poble, aproximadament. És a dir, per sota de la mitjana. Per sobre, el Baix Empordà, amb els seus 2 milions dos-cents mil euros de mitjana per municipi. Val a dir que l’Alt Empordà té aproximadament el doble de pobles que el Baix. Aquesta dispersió en municipis petits fa que la majoria no necessitin grans endeutaments.

Els més grans i els més petits

El poble amb menys habitants del Baix Empordà, Fontanilles, té un deute de 0 euros aproximadament. Mentrestant, el poble més petit de l’Alt Empordà, La Vajol, té un deute de 10.000 euros.

El municipi més poblat de l’Alt Empordà, Figueres, deu 26.927.000 euros, i el més gran del Baix Empordà deu 7.392.000 euros.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Ràdio Capital 20 anys – Capítol 2: 2002

Viatgem al 2002 per descobrir què passava al món, a l'Empordà i quines cançons sonaven!

Altres notícies