24.1 C
Pals
Dijous, 24 setembre 2020

Els ajuntaments de l’Empordà tenen un deute d’un milió i mig d’euros de mitjana

El més llegit

La Policia Local de Begur deté la persona que trencava les barreres del camí vell de Tamariu

Aquesta matinada, la Policia Local de Begur ha detingut la persona que feia malbé les barreres del camí vell de Tamariu.

Comencen les obres del Camí de Ronda de Palamós

Les obres del port Marina de Palamós ja han començat. La reforma del camí de ronda ha aixecat polseguera. Segons...

Un NODO parlant de la subhasta de peix a Palamós es fa viral

Un reportatge del NODO explicant el funcionament de la llotja de Palamós durant l'etapa franquista s'ha viralitzat a les xarxes després que es recuperés el contingut per internet

Avui surt a les llibreries el llibre Ànima de Tramuntana, de Núria Esponellà

La nova obra de Núria Esponellà, Ànima de Tramuntana, guanyadora del 53è premi Prudenci Bertrana, sortirà avui a les...
Dani Cortés Morés
Dani Cortés Moréshttps://www.linkedin.com/in/danicortesmores/
Coordinador de Ràdio Capital de l'Empordà
- Publicitat -

Font: Ministeri d’Hisenda i Funció Pública

*En alguns municipis, la xifra d’endeutament és 0, tot i que poden tenir un deute entre els 0 i els 1.000 euros. Les xifres proporcionades pel ministeri arrodoneixen als milers i per això pot existir aquesta variació

Cada any, el ministeri d’Hisenda publica les dades del deute de les entitats locals al tancament de l’any anterior. És a dir, al 31 de desembre. És el deute que tenen els ajuntaments amb entitats de crèdit com bancs, caixes, cooperatives de crèdit, i les emissions de deute públic.

L’anàlisi d’aquestes dades adaptat a l’Empordà demostra que els municipis empordanesos tenen un milió i mig d’euros de mitjana, i que el municipi més endeutat, tant de l’Alt com el Baix Empordà és Figueres, que té un deute de 26.927.000 euros. El segueix Castell-Platja d’Aro, amb 22.794.000 euros, que esdevé el municipi més endeutat del Baix Empordà.

Sis municipis amb més de 10 milions d’euros de deute

Hi ha sis municipis que tenen més de 10 milions d’euros de deute. Figueres i Castell-Platja d’Aro superen els 20 milions, i a una gran distància els segueixen Castelló d’Empúries, 11.649.000 euros, i Torroella, Palamós i Roses amb al voltant de 10 milions d’euros de deute.

Al Baix Empordà, la capital, la Bisbal, té un deute de 4.645.000 euros, mentre que el municipi més poblat de la comarca, Palafrugell, en té 7 milions tres-cents mil.

Els municipis no endeutats

La Selva de Mar és el primer municipi del rànquing que té un deute inferior al milió d’euros. A partir d’aquí, hi ha 82 dels 104 municipis que tenen un deute que no arriba a aquesta xifra. És a dir, una majoria del 79% dels municipis no arriben al milió.

La llista dels municipis que no estan gens endeutats, o que els deutes dels quals és inferior a mil euros, és més curta i la componen 17 pobles: Ullastret, Torrent, Fontanilles, Gualta, Palau-sator, Mont-ras, Bellcaire d’Empordà, Borrassà, Cabanelles, Capmany, Espolla, Garrigàs, Palau de Santa Eulàlia, Pedret i Marzà, Vilabertran, Vilamalla i Vilaür.

El Baix, més endeutat que l’Alt

La mitjana de l’endeutament al conjunt dels municipis empordanesos és d’aproximadament un milió i mig d’euros. Ara bé, a l’Alt Empordà, el deute és de 1.100.000€ de mitjana a cada poble, aproximadament. És a dir, per sota de la mitjana. Per sobre, el Baix Empordà, amb els seus 2 milions dos-cents mil euros de mitjana per municipi. Val a dir que l’Alt Empordà té aproximadament el doble de pobles que el Baix. Aquesta dispersió en municipis petits fa que la majoria no necessitin grans endeutaments.

Els més grans i els més petits

El poble amb menys habitants del Baix Empordà, Fontanilles, té un deute de 0 euros aproximadament. Mentrestant, el poble més petit de l’Alt Empordà, La Vajol, té un deute de 10.000 euros.

El municipi més poblat de l’Alt Empordà, Figueres, deu 26.927.000 euros, i el més gran del Baix Empordà deu 7.392.000 euros.

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Vall-llobrega porta 3 mesos sense corrent d’enllumenat públic

Hi va haver una incidència informàtica i per tant la petició no es va transmetre

El Museu de la Pesca de Palamós estrena una audioguia vinculada a la subhasta del peix

El Museu de la Pesca de Palamós estrena aquest divendres un audioguia gratuïta per a tot el públic que visiti la llotja del peix.

La cuina de l’Empordanet dóna 2.237€ a la Fundació Esclerosi Múltiple

Els 18 restaurants que formen part del col·lectiu gastronòmic empordanès van decidir col·laborar en la campanya ‘Restaurants que es mullen’, gràcies a la qual s'han pogut destinar 2.237€ a la Fundació Esclerosi Múltiple

El Consell Comarcal del Baix Empordà crea un comitè de coordinació pels casos d’emergència

Dimarts passat, la Junta de protecció civil del Baix Empordà es va reunir amb l’objectiu de millorar les respostes davant dels episodis d’emergència com...

El Consell Comarcal del Baix Empordà renova la senyalització de senderisme a l’entorn del Puig Segalar

Aquest estiu, l'Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà ha col·locat als municipis d'Albons i de La Tallada d'Empordà nous senyals de...

Altres notícies