2.3 C
Pals
Dilluns, 17 gener 2022
- Publicitat -

Dia Internacional i nit dels museus a tot el món

Divendres 18 i dissabte 19 activitats i jornades de portes obertes a les instal·lacions museístiques del Baix Empordà

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

El Dia Internacional dels Museus se celebra cada 18 de maig des de l’any 1977 a tot el món i la Nit és una iniciativa del Consell d’Europa. Amb aquest motiu s’han programat diferents activitats als museus del Baix Empordà

Al Terracotta Museu de la Bisbal d’Empordà divendres comencen dos jornades de portes obertes, i a 2/4 de 8 del vespre s’inaugurarà l’exposició temporal de peces de ceràmica blava catalana de la Fundació Mascort, que s’exposarà des del 19 de maig a l’1 de juliol. Tot seguit tindrà lloc una conferència sobre aquest material a càrrec de l’historiador i ceramòleg Josep Antoni Cerdà i Mellado.

L’endemà dissabte a les 8 del vespre s’inaugurarà la nova exposició temporal de l’Espai La Peixera, una selecció de porcellanes de la ceramista Patricia Varea Milan que porta per títol “tzu” i es podrà visitar des del 19 de maig fins a l’1 de juliol.

Finalment, a 2/4 de 10 de la nit es realitzarà l’espectacular muntatge Rakú Jam Session, una intervenció de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal que combina el foc, la ceràmica, l’art i la música del grup d’ska i rock mestís Despit.

Al museu de la Mediterrània, de Torroella de Montgrí, jornada de portes obertes igual que a la Torre de Guaita de Sant Sebastià de la Guarda i al Museu del Suro de Palafrugell on a més dissabte de 8 a 2/4 de dotze de la nit s’hi farà la nit de jocs de taula moderns, un espai de trobada per als aficionats als jocs de taula.

Al Museu Can Framis de la Fundació Vila Casas jornada de portes obertes per a visitar una col·lecció de més de 300 obres d’autors catalans de referència. Visites guiades a l’exposició permanent “Monòleg, diàleg i concepte” amb obra de Albert Ràfols-Casamada, Josep Guinovart, Joan Ponç, Joan Hernández Pijuan, Evru o Lluís Lleó, i a la mostra temporal “Pere Portabella. Cinema, art i política” dedicada a l’activista polític i cineasta.

De 7 del vespre a la 1 de la matinada i en col·laboració amb Hangar, es presenta «The coconut effect» un projecte d’Anna Irina Russell que proposa un canal de comunicació a través del joc del ping-pong, creant espais de relació entre subjectes, so i espai.

Per acabar i també dissabte, a la Ciutat Ibèrica d’Ullastret hi haurà una visita guiada gratuïta a l’excavació del fossat defensiu i a l’enigmàtic plom amb inscripció ibèrica trobat una recent intervenció arqueològica, que podria ser de caràcter cultual, sagrat o màgic.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Gran amplitud tèrmica amb gelades i temps assolellat

Inici de setmana amb gelades extenses que també afecten alguns trams de la costa. L'estat del cel serà majoritàriament assoelellat.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -