7.5 C
Pals
Dimecres, 30 novembre 2022
- Publicitat -

Dimarts per tenir el paraigües apunt

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La meteorologia d’avui dimarts, a la nostra comarca, ve explicada per dos avisos que el Servei Meteorològic té activats. Avís per intensitat de pluja de més de 20 mm en mitja hora, i amb xàfecs que podran ser tempestuosos i a estones violents. Avís per estat de la mar amb onades de més de 2.5 m i mar de fons de llevant. I, tot que l’avís per acumulació de pluja de més de 200 mm en 24 hores només està activat a la zona empordanesa de l’Alt Empordà i a la nostra zona baix empordanesa no, cal que el tinguem en especial alerta també. Potser l’acumulat no serà tan alt, però esperem que plogui bastant.

I és que estem davant d’una depressió mediterrània que impulsarà vents humits de llevant en superficie, i a més, s’hi sumarà una massa d’aire fred en alçada que alimentarà l’episodi i el farà quantiós com fa temps que no teníem. L’episodi que ens planteja la meteorologia, avui i els dies vinents, ens fa recomanar la prevenció.

La pluja, el vent i la mala mar estan assegurats avui. Si hem de fer la previsió amb rellotge en mà avui el dia començarà ennuvolat, amb alguna pluja que aleatòriament ens pot afectar durant el matí-migdia i primera part de la tarda. La part més important tant pel què fa a la intensitat com a l’acumulació serà  a partir de la tarda, el vespre i la nit d’avui fins demà dimecres, que el dia serà amb pluja pràcticament a qualsevol hora. I amb acumulats, a la nostra zona que podran acumular entre 50 mm i 100 mm.

De cara a dijous, encara quedarà inestabilitat. I sobretot el que quedarà serà l’ambient molt més fred.

En episodis així les temperatures no són notícia ni per baixes ni per altes i els mercuris quedaran entre els 9 graus mínims i evidentment, com que no hi haurà gaire insolació, la màxima serà curta de 14 graus.

La recomanació, en aquests casos  és clara, anar seguint les diferents informacions meteorològiques minut a minut. I sobretot, ser previsors i fer cas dels avisos que es vagin generant des de l’administració competent.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Calonge recull firmes per arreclar el campanar de Sant Martí

Els calongins impulsen una recollida de firmes per tal de tornar a fer funcionar el campanar i el rellotge de l’església.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -