Imatge aèria de la Bisbal d'Empordà
Imatge aèria de la Bisbal d'Empordà

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha previst una disminució de l’activitat gripal a la comarca del Baix Empordà durant les properes setmanes.

Durant la setmana passada a tot Catalunya es van registrar fins a 276,17 casos de síndromes gripals per cada 100.000 habitants. Ara però la previsió d’aquesta setmana, a tot el territori, és de 238,26 casos de grip per cada 100.000 habitants.

Casos gripals a Catalunya 2018
Taxa de previsió per cada comarca de Catalunya dels casos gripals. L’actual setmana és el mapa anomenat: “Taxa prevista: setmana t+1” | Font: Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya

Al Baix Empordà, aquesta tendència a la moderació també s’ha fet evident. Durant la setmana passada, la comarca de l’Empordà tenia un elevat nivell de casos de grip. Aquesta setmana però la situació s’ha rebaixat a un nivell més moderat.

El Departament de Salut de la Generalitat també ha publicat la previsió en referència a la propera setmana, deixant clar que els brots gripals augmentaran una altra vegada. Aquest increment però no situarà la comarca en estat de contagi elevat.