25.7 C
Pals
Diumenge, 3 juliol 2022
- Publicitat -

Dos restaurants entren a una renovada guia de la Cuina de l’Empordanet

L’acte de presentació, que ha tingut lloc aquest dimarts al matí al Restaurant Bo.TiC de Corçà, ha comptat amb la presència dels xefs de La Cuina de l’Empordanet encapçalats pel seu president, Vicenç Fajardo, a més del president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro, i l’alcalde de Corçà, Raül Yruela. L’objectiu de la guia és donar a conèixer i promocionar els 18 restaurants que integren el col·lectiu i facilitar la feina dels informadors turístics de la zona.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Cuina de l’Empordanet ha presentat aquest matí la seva nova guia de restaurants en un acte que s’ha fet al restaurant Bo.TiC de Corçà, recentment guardonat amb la segona Estrella Michelin, i que ha comptat amb la presència dels xefs dels 18 restaurants que formen part del col·lectiu gastronòmic empordanès, del seu president, Vicenç Fajardo, del president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro, del vicepresident primer del mateix ens, Xavier Dilmé, i de l’alcalde de Corçà, Raül Yruela.

Respecte a la darrera edició de la guia, d’ara fa dos anys, la publicació arriba amb novetats. Primer de tot pel que fa al disseny. Enguany s’ha donat prioritat a la qualitat de les fotografies, elaborades per Lluís Català i centrades en donar protagonisme als xefs, als seus plats i als paisatges que rodegen els restaurants. Quant als continguts, s’han revisat i s’ha donat entrada a dos nous restaurants: el Saó de Fonteta, dirigit per Vicenç Fajardo, i el Diferent de Begur, amb Marc Caner al capdavant.

La guia, que s’ha editat en dues versions- una en català i francès, i l’altra en castellà i anglès- serveix per donar a conèixer i promocionar els 18 restaurants que integren el col·lectiu. A més, la publicació de La Cuina de l’Empordanet també és una eina útil pels informadors turístics de la zona, ja que es distribueix a oficines de turisme i altres punts d’informació. En aquest sentit, cal dir que la guia no només està pensada de cara als visitants i turistes sinó també per la gent local amb l’objectiu que gaudeixin dels establiments de més prestigi i renom del territori.

Un cop acabada la presentació de la guia, els assistents han pogut gaudir del tradicional esmorzar, amb tastets preparats per diversos dels restaurants del col·lectiu, vins i escumosos i productes de les marques col·laboradores.
La Cuina de l’Empordanet
La Cuina de l’Empordanet és un col·lectiu gastronòmic que aplega a un ample grup de professionals de la cuina i la restauració, que porta molts anys treballant en la difusió de la cuina del Baix Empordà i dels seus voltants.

Fou l’any 1995 quan el grup de restauradors que organitzava, des del 1983, les mostres gastronòmiques de La Cuina de l’Empordanet va decidir convertir-se en una associació sense ànim de lucre, per treballar des d’aleshores en la millora i la difusió de la cuina d’aquest petit rodal, cada dia i a tota hora, individual i col·lectivament.

Perfils i edats diferents, capaços d’intercanviar coneixement i criteris, de complementar propostes i de fer pinya per enlairar la qualitat i el prestigi d’una cuina ancestral i que ells s’han encarregat de preservar, però també de posar al dia id’innovar quan ha convingut i quan la demanda del públic nostrat o forà així ho ha reclamat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Controlat l’incendi de Castell d’Aro

Durant la nit s'hi quedaran quatre camions d'aigua i un vehicle lleuger per seguir-lo controlant
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -