10.3 C
Pals
Dimecres, 24 abril 2024
- Publicitat -

El 13 de març s’escollirà nou patró major de la Confraria de Palamós

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

S’han confirmat les dates per a la renovació dels òrgans de govern de les confraries de pescadors catalanes, entre elles la de Palamós. El procés electoral convocat per la Generalitat ja ha començat i tindrà diferents etapes.

Primer, l’elecció dels membres de la Junta General, a finals de febrer. Aquests seran els encarregats de triar després el patró major i la seva junta, en la votació del 13 de març. Es finalitzarà el procés amb les votacions per elegir els òrgans de govern de les federacions territorials i nacional de confraries.

Actualment encara es troba en fase d’establir el cens electoral per a la tria de les juntes generals. El 16 de febrer es proclamaran els candidats, el 27 es votarà i en la primera setmana de març es proclamaran i es constituiran les juntes. Aquestes seran les que hauran de votar en les eleccions al capítol i a la presidència de cada confraria. El capítol és la junta directiva de l’entitat, presidida pel patró major, amb el suport dels vicepatrons, i que es conforma amb els diferents vocals, tant en representació dels armadors com dels mariners. L’elecció es farà el dia 13 de març, i la proclamació el 20 del mateix mes.

Toni Albalat, un mariner de l’embarcació d’arrossegament Estrella del Sur III que va guanyar les eleccions de Patró Major de la Confraria de Pescadors de Palamós el 2016, convertint-se en el primer mariner en ostentar aquesta responsabilitat. Quatre anys després ho deixa. Via Ràdio Palamós, explica que considera que ha estat un mandat difícil però satisfactori, perquè s’han implementat nous protocols per aconseguir una pesca més sostenible.

Albalat també recorda que en el tram final del seu mandat ha hagut de fer front a una gran dificultat, com ha estat la pandèmia del coronavirus.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Dídac Garcia: “Estic orgullós perquè als municipis del Baix Empordà es continua practicant el patinatge i l’hoquei patins”

Al programa de "Veus de l'Empordà" d'avui hem conegut a en Dídac Garcia, l'entrenador de 88 anys que va...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -