4.7 C
Pals
Dimarts, 31 gener 2023
- Publicitat -

El Baix Empordà, entre les set comarques amb la renda més baixa

La renda per habitant se situa un 20% per sota de la mitjana de Catalunya

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Baix Empordà és setena comarca catalana amb la renda per habitant més baixa. A més, el seu nivell de renda és un 20% inferior a la mitjana de Catalunya. Són dades d’un estudi de l’Institut d’Estadística de Catalunya, l’Idescat, corresponent a l’any 2015. L’increment de renda al Baix Empordà respecte de l’exercici anterior és pràcticament imperceptible.

Les dades de l’Idescat posen de manifest una Catalunya a diferents velocitats. La mitjana de renda per habitant a Catalunya és de 16.800 euros l’any. Només tres comarques se situen per sobre. Són el Barcelonès, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental. El Baix Empordà forma part d’un grup de 7 comarques que tenen un nivell  de renda un 20% per sota de la mitjana catalana, entre les quals també hi ha l’Alt Empordà. En comparació amb el 2014, la renda per habitant del Baix Empordà va pujar un 0,4% el 2015 i es va situar en 13.400 euros.

Al conjunt de Catalunya, 25 comarques van augmentar la renda per habitant, però en només 6 casos aquesta pujada va superar el 3%. L’estudi de l’Idescat també posa de manifest que l’increment de la renda a Catalunya respon bàsicament a l’augment dels salaris, d’un 5,9%. En canvi, el Baix Empordà se situa a la franja baixa en la millora de la remuneració d’assalariats, per sota de l’1%.

Pel que fa als municipis, l’estudi només contempla les capitals de comarca i els que superen els 5.000 habitants. Com es pot observar en el mapa, al Baix Empordà les principals poblacions per nombre d’habitants se situen entre un 20% i un 30% per sota de la mitjana catalana, des del 70,5% de Palafrugell al 83,5% per cent de Santa Cristina d’Aro.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Arturo Prades: “Volem crear una oferta de pisos accessibles en paral·lel al desenvolupament econòmic del municipi”

Parlem amb el regidor d'habitatge de Calonge i Sant Antoni, Arturo Prades, sobre el desenvolupament d'una futura promoció que combina l'habitatge lliure i el dotacional.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -