22.5 C
Pals
Dijous, 13 juny 2024
- Publicitat -

El Baix Empordà ha registrat un dels nombres més alts d’abandonament de gossos aquest 2017

Tot i això, les adopcions han augmentat un 13% arreu del territori gironí: al llarg del passat any, gairebé 1.200 animals van trobar una nova llar

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Baix Empordà ha registrat un dels nombres més alts d’abandonament de gossos aquest 2017. Tot i això, les adopcions han augmentat un 13% arreu del territori gironí: al llarg del passat any, gairebé 1.200 animals van trobar una nova llar.

Les protectores de les comarques gironines han recollit gairebé 1.800 gossos abandonats al llarg del 2017. De mitjana, això representa localitzar-ne cinc cada dia. Al Baix Empordà concretament s’han recollit gairebé 600 animals que ningú ha anat a buscar. La xifra s’ha reduït un 11% durant els últims anys, però segueix sent molt significativa.

El fet positiu és que les adopcions han anat en augment, el que ha permès que més de 1.000 gossos trobessin una nova llar. Al Baix Empordà concretament s’han adoptat uns 300 gossos, la meitat dels que es van trobar vagant sols al carrer.

Una problemàtica clàssica dels centres d’acollida és trobar una llar per als animals de més edat, ja que es fa complicat localitzar famílies que se’n vulguin fer càrrec. A això, també s’hi suma que alguns dels gossos que es recullen són de races potencialment perilloses, cosa que en complica l’adopció. Aquestes races demanen que els seus propietaris compleixin una sèrie de requisits per poder tenir els gossos a casa, el que limita el nombre de persones que els poden adoptar. A més, la pressió policial cap a la tinença d’aquestes races fa que algunes persones que han comprat els gossos per moda acabin decidint desfer-se de l’animal.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Torna la Vall d’Aro Circuit Series amb 3 curses i marxes populars d’estiu

En motiu del desè aniversari es farà la conferència 'Ara o mai' amb de Núria Picas el 17 d’agost.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -