21 C
Pals
Dilluns, 27 maig 2024
- Publicitat -

Canalitzen part d’una riera per evitar inundacions a Santa Cristina

Es tracta del tram final de la riera Pedralta, que passa pel bell mig de finques amb habitatges de la urbanització Golf Costa Brava

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Canalitzen part d’una riera per evitar inundacions en una urbanització de Santa Cristina. Es tracta del tram final de la riera Pedralta, que passa pel bell mig de finques amb habitatges de la urbanització Golf Costa Brava. L’impulsor del projecte ha estat l’Ajuntament del municipi, el qual ja està pendent de la licitació de les obres, després de molts anys tramitant-se la proposta.

El projecte té un pressupost inicial de gairebé 500.000 euros i un termini d’execució de 8 mesos. Per executar les obres, el govern local ha aconseguit una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua de la Generalitat. Ha estat un procés lent, ha afirmat l’alcalde de Santa Cristina, Xavier Sala, però que aconseguirà protegir la zona urbana davant possibles futures inundacions. El projecte per la canalització del tram final de la riera Pedralta es va iniciar l’any 2011 amb una proposta redactada per Gesa SL. No va ser fins 4 anys més tard que es va aprovar definitivament. 

La canalització afecta el darrer tram de la riera, des del carrer Claude Burrus fins a trobar-se amb la riera del Vilar. L’obra comportarà ocupar temporalment finques privades, però un cop feta l’obra, es restaurarà, mantenint les `parcel·les privades la seva superfície inicial, a excepció d’una petita ocupació en una d’elles. 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Recomanació literària: “I diumenge, meteorit” d’Albert Pijuan

Aquesta setmana, la Maria Teresa Calabús de la Llibreria El Cucut de Torroella de Montgrí, ens recomana aquest llibre...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -