11 C
Pals
Dissabte, 26 novembre 2022
- Publicitat -

El Baix Ter exigeix a la Generalitat un pla integral per posar fi a les inundacions

Demanen l'elaboració d'un pla que determini les infraestructures necessàries i garanteixi la correcta evacuació de les aigües del territori després de situacions meteorològiques com les passades

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter (JCUABT) reclama a la Generalitat un pla territorial integral d’infraestructures per evitar els greus impactes econòmics, mediambientals i socials que ocasionen temporals com la Glòria o el viscut aquests darrers dies. Jordi Colomí, alcalde de Torroella de Montgrí i president de la junta, ha demanat hora per reunir-se, juntament amb els tècnics de l’ens, amb el conseller de Territori, Damià Calvet, i traslladar-li la indignació del territori davant una problemàtica recorrent que està impactant de manera molt severa a tota la zona sobretot en aquests últims tres mesos. En aquest context, des de la junta es vol assumir i canalitzar les reivindicacions expressades insistentment pels alcaldes, agricultors i fructicultors del Baix Ter per exigir una solució definitiva que no es pot demorar més temps.

Colomí lamenta que la manca de determinació per abordar la problemàtica posi en risc no només l’activitat econòmica, sobretot l’agrícola, sinó també la seguretat de les persones, que en aquests mesos s’han trobat amb carreteres tallades, camps negats, cultius perduts, a més de danys en béns immobles.

Com a solució demanen l’elaboració d’un pla integral de drenatge que determini les infraestructures necessàries i garanteixi la correcta evacuació de les aigües del territori després de situacions meteorològiques com les passades, donat que les actuals han demostrat ser insuficients, obsoletes o que hi falta manteniment. Alhora també recalquen la precarietat de les motes del Ter i la neteja dels recs o la desaparició i els drenatges de les carreteres.

Per Colomí cal fer una bona gestió dels desembassaments i els drenatges actuals “és necessari un nou plantejament per posar solució a situacions que cada vegada sembla que són més freqüents”.

Segons informa el Punt Avui, els alcaldes de Verges i Ullà també han posat sobre la taula les deficiències de la xarxa viària. El batlle de Verges, Ignasi Sabater recorda els problemes a la C-252, on dimecres van quedar atrapats dos vehicles i un camió de Bombers que els anava a rescatar, a banda que cal, tot i que ja està previst, refer el pont, i Josep López, d’Ullà, creu que cal elevar el nivell del tram deprimit de la C-31 que s’embassa, i que ja han hagut de tallar cinc cops aquest 2020.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Globalsessions – 26 novembre 2022

Tracklist 1. Tiesto Feat Tate McRae - 10-35 (Radio) 2. Selena Faider - Under My Feet (Radio) 3. Crazy Cousinz & Salena...
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -