El calongí Txema Villalobos torna al Ral·li Dakar com a copilot d’Isidre Esteve. Aquest dissabte comença la primera etapa del Dakar, que parteix de Lima, al Perú, i es dirigeix cap al sud-est. Serà la quarantena edició del ral·li raid més exigent del món.

Amb un nou prototip 4×4 BV6 preparat per Sodicars, els pilots catalans somien entrar a l’elit del Dakar i situar-se entre els vint primers del ral·li.

Disputaran sis etapes i mitja a través de les desèrtiques zones del territori peruà, on els competidors pujaran a l’altiplà andí fins al llac Titicaca. A Bolívia, correran quatre etapes i travessaran el ja clàssic Salar de Uyuni. El dia de descans serà el 12 de gener a la seu de govern boliviana, La Paz, a 3600 metres d’alçada.

Sense deixar l’altura, Argentina rebrà els competidors en la seva frontera nord-oest per organitzar les últimes cinc etapes i mitja travessant les altures i dunes de les serrelades, entre elles el cèlebre infern de Belén, fins a finalitzar a Córdoba, on culminarà la competència el 20 de gener.

En el passat Dakar, Esteve i Villalobos van aconseguir la 34a posició a la classificació final. Villalobos va ser premiat a la Nit de l’Esport de Calonge.