20.7 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

El Carnaval de la Bisbal d’Empordà 2023 comença a escalfar motors

El Carnestoltes d’enguany començarà el 12 de febrer amb la presentació de la reina del Carnaval.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Cada vegada falta menys per donar la benvinguda al carnaval i, en conseqüència, a les rues que desfilen per les diferents poblacions al llarg d’aquestes dates. 

Es tracta del primer carnaval en plena normalitat després de dos anys de pandèmia. Cal recordar que el passat 2022, les rues es van ajornar i no es van poder celebrar en les tradicionals dates.

Enguany, el carnaval bisbalenc arrancarà amb la presentació de la reina del carnaval el diumenge 12 de febrer. L’acte anirà precedit per un vermut musical a càrrec del grup de versions The Best Of. Seguidament, hi haurà un dinar de germanor de totes les colles, organitzat per la Colla Sense Vàlvules. 

Els actes del carnaval bisbalenc seguiran el dimecres 15 de febrer amb el ja tradicional carnestoltes infantil on participen totes les escoles del municipi. 

Finalment, l’acte central i gran del carnestoltes serà la Rua de Carnaval que se celebrarà el dissabte 25 de febrer a partir de les 16:00 h. La Rua finalitzarà a les 19:00 h, aproximadament, amb l’entrega de premis.

 

“La Rua de la Bisbal és la més especial de totes”

Per endinsar-nos més en el carnaval bisbalenc i en la seva preparació, hem parlat amb la colla bisbalenca “Les Trapelles” que participen des de fa 18 anys a la rua de la capital

La colla comença les reunions dels preparatius del carnaval a mitjans-finals de setembre. En les primeres reunions es posen sobre la taula diferents idees de disfresses i la temàtica. Una vegada escollida la temàtica s’escull la música i es prepara el ball. A partir d’aquest moment, comencen els assajos cada divendres a la tarda.

A més, des de fa uns anys la colla inverteix moltes més hores, ja que, es fabrica pròpiament els complements i part de la disfressa.

Tot i que participen en diferents rues de la Costa Brava, com les de Palamós o Platja d’Aro, la colla assegura que “la Rua de la Bisbal és la més especial, és on et coneix més gent i tothom aplaudeix”. “Aquell dia els de la Bisbal són els que triomfen”

A més, asseguren que aquest any tot i que la disfressa els ha costat especialment, en tenen moltes ganes perquè a la Bisbal s’innova i es fa una presentació de la reina del carnaval i una posterior cercavila pels carrers del poble, el 24 de febrer, amb l’objectiu d’introduir més el carnaval al municipi. 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Rosa Regàs, lliure i lectora. Descansa en pau

Em comuniquen la trista notícia que ha mort la Rosa Regàs justament quan surto de la Biblioteca Nacional d'Espanya,...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -