7.2 C
Pals
Divendres, 3 desembre 2021
- Publicitat -

El Consell Comarcal estudia si ha d’ampliar la planta de residus a la comarca

Les principals pors de les entitats ecologistes és que en cas que sigui necessària una ampliació, es faci als Clots de Sant Julià, una lluita que dura des de fa 10 anys.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

El Consell Comarcal estudiarà les necessitats per la tractació de residus al Baix Empordà i decidirà, d’aquí a un any, si cal fer una nova planta de residus.

En aquest sentit, demà s’acaba el termini de presentació de projectes a la licitació per fer aquest projecte d’estudi sobre quin tipus d’instal·lació necessitarien per fer el tractament dels residus de la comarca, un estudi que inclou una planta de tractament de residus, que ara mateix no existeix a la comarca. Ho explica Marc Calvet, conseller de Medi Ambient del Consell Comarcal del Baix Empordà.

 

Actualment, al Baix Empordà només hi ha una planta de transferència de residus, en la que no s’hi fa un tractament d’aquests. Està a Forallac, a prop dels Clots de Sant Julià, un espai protegit mediambientalment. Les principals pors de les entitats ecologistes és que en cas que sigui necessària una ampliació, es faci en aquesta zona protegida, una lluita que dura des de fa 10 anys.

Catherine Perelló, portaveu de SOS Empordanet, explica a Ràdio Capital el valor d’aquesta zona.

 

Calvet ha explicat que és conscient que aquesta zona està protegida.

D’aquesta manera, l’estudi del Consell Comarcal buscaria alternatives on fer l’ampliació que no incideixin en els Clots de Sant Julià, encara que l’espai s’ha de considerar perquè és a prop d’aquest indret és on ara hi ha l’actual planta.

 

De moment, segons Calvet, és “massa aviat” per parlar de terminis de quan estaria la planta, encara que esperen tenir l’estudi al llarg d’aquest any.

Es tracta d’una lluita a la que SOS Costa Brava també s’hi afegeix.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sèries: The Crown – 3 desembre 2021

The Crown és una sèrie de televisió britànica i estatunidenca, creada i escrita per Peter Morgan i produïda per...
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -