18.3 C
Pals
Dimarts, 19 març 2024
- Publicitat -

El tren de la Costa Brava i els propers reptes de SOS Costa Brava

Sergi Nus, president de la Federació SOS Costa Brava, va explicar al Supermatí que ara que entrem en període electoral "és important no fer passes enrere".

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest 2021 SOS Costa Brava té l’objectiu de seguir amb la defensa del territori i combatre a primera línia. Tal i com va explicar ahir al Supermatí Sergi Nus, president de la Federació SOS Costa Brava, ara que entrem en període electoral “és important no fer passes enrere”.

En aquest sentit, a banda de seguir amb el suport de JxCat, els Comuns i ERC, Nus ha confirmat que ja han començat les negociacions amb el PSC. “Volem incoporar les demandes  de SOS Costa Brava en els programes polítics però és això és una cosa que han de pactar amb tots”, ha explicat. En aquest sentit, volen que els partits es posicionin per aconseguir que els ajuntaments revisin els projectes urbanístics municipals i els posin al dia.

En aquest sentit, la contractació d’habitatges nous i rehabilitacions a les comarques de Girona ha caigut un 32’5% durant el 2020. Els experts calculen que és conseqüència de la pandèmia però també del Pla Director Urbanístic de la Costa Brava. “Les moratòries que es va aprovar en l’àmbit de la Costa Brava han tingut el seu efecte i demostra la pressió que hi ha per seguir edificant”, ha explicat Nus.

El tren de la Costa Brava

Pel que fa a la mobilitat, s’afegeixen a la campanya per un canvi de model que ja és històric: la proposta del tren de la Costa Brava, que es va començar a treballar a la dècada dels 2000.

Per una banda, estan lluitant contra la prolongació de la variant de Torroella, tot reivindicant un model on la gent pugui deixar el cotxe a casa. El projecte del tren de la Costa Brava doncs, es tractaria d’un tren lleuger, amb una infraestructura semblant a la d’un tramvia amb capacitat de circular fora de les zones urbanes, fent una gran circumvalació al massís de les Gavarres i connectant amb els principals nuclis.

D’altra banda, també tenen previst seguir les mobilitzacions per aturar el projecte dels Clots de Sant Julià, un indret declarat Bé Cultural d’Interès Nacional amb un perímetre de protecció, però on s’hi vol promoure una planta de residus.

 

De plataforma a Federació

SOS Costa Brava s’ha constituït recentment com a federació, amb les 24 entitats que ara mateix la formen -i se’n poden incorporar de noves-. Per tant, ara tenen una figura jurídica. Es tracta d’una “maduració del col·lectiu” perquè sigui una entitat que pugui durar indefinidament.

En total, 100 activistes formen aquestes 24 entitats, que entre totes sumen uns 2.000 socis.

Protector SOS Costa Brava

Amb al constitució de la Federació s’ha creat la figura de Protector SOS Costa Brava, que és la manera que moltes persones a títol individual es es puguin vincular a la Federació amb un donatiu anual.

 

Pots escoltar l’entrevista sencera a Sergi Nus aquí.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Josep Font és el Bisbalenc de l’Any 2023

Josep Font ha estat escollit Bisbalenc de l’Any 2023 amb el 31% dels vots emesos. Així ho ha volgut...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -