6.3 C
Pals
Dilluns, 25 gener 2021

Begur i Esclanyà milloren les xifres de recollida selectiva de tèxtil

L’any 2020 es van recuperar prop de 12 tones de roba i calçat als contenidors de la Fundació Humana distribuïts a les àrees d’emergència.

El més llegit

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

En llibertat un home acusat de robar en una llar d’infants i en una fundació de Palafrugell

El presumpte lladre hauria forçat els accessos, en un cas una porta i en l’altre una finestra, per colar-se dins l’immoble i sostreure diners en metàl·lic

Torroella de Montgrí multarà l’excés de velocitat al Passeig Vicenç Bou i Passeig Catalunya a partir de l’estiu

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí fa una valoració molt positiva de les mesures adoptades els darrers sis mesos per pacificar la circulació i incrementar la seguretat

“La població de senglars està desbocada”

Nova queixa dels pagesos per la gran població de senglars que hi ha a les comarques de Girona
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

L’any 2020 els veïns i veïnes de Begur i Esclanyà van dipositar als contenidors que la Fundació Humana té distribuïts en diferents àrees d’emergència del municipi un total d’11.920,11 kg. de roba, calçat i tèxtil de la llar una xifra molt destacable i que ha augmentat de forma notable respecte el 2019, quan es van recuperar 9.246,46 kg. de tèxtil.

Des de l’Ajuntament es valora molt positivament i s’agreix l’aportació massiva que ha fet la població al llarg del darrer any; i és que cal recordar que el tèxtil dipositat en els contenidors de la Fundació Humana permet reduir el volum de roba que acaba als centres de tractament de residus, reutilitzar la majoria rebutjada, i facilitar el reciclatge tèxtil de roba en mal estat perquè sigui transformada en altres productes.

privat:-begur-i-esclanya-milloren-les-xifres-de-recollida-selectiva-de-textilAixí, segons dades facilitades per la Fundació Humana, un 14% de la roba classificada es destina a les botigues de segona mà que Humana té a Espanya. A més, un 40% de les peces preparades s’envien a l’Àfrica, principalment, per vendre-les a preus baixos a comerciants locals per a satisfer la demanda d’aquests països, activar-ne l’activitat econòmica local i generar recursos locals per al desenvolupament.

Mentrestant, al voltant d’un 37,5% de la roba usada que es recull es troba en un estat que no permet la seva reutilització com a peça de manera que es ven a empreses de reciclatge tèxtil. L’1,5% està format per residus impropis que es posen en mans dels gestors autoritzats corresponents; i el 7% restant és destinat als centres de tractament de residus perquè són peces que no es poden reutilitzar ni reciclar donat el seu mal estat (residu banal). Per a més informació sobre la Fundació Humana podeu consultar el següent enllaç.

A més de col·laborar amb la Fundació Humana en la instal·lació de contenidors a les àrees d’emergència del municipi per a la correcta separació d’aquesta fracció, l’Ajuntament de Begur i aquesta entitat també han sumat esforços en diferents edicions de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, oferint a les escoles del municipi la realització de tallers per explicar la importància d’aquesta fracció, duent a terme xerrades divulgatives sobre la tasca que realitza la Fundació Humana, o impartint formacions sobre reutilització de roba amb l’Esplai Autèntic, entre d’altres.

Tota la informació sobre la recollida de la fracció tèxtil a Begur i Esclanyà es pot consultar en aquest enllaç.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Altres notícies