17.9 C
Pals
Dijous, 26 maig 2022
- Publicitat -

El Consell Comarcal del Baix Empordà rebrà 237 mil euros per activar un programa de millora dels serveis socials

El Consell Comarcal del Baix Empordà va celebrar dimarts la primera Comissió Política de Serveis Socials, amb la finalitat d'informar sobre les polítiques de Serveis Socials i augmentar la coordinació entre l'ens comarcal i els municipis. 

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Consell Comarcal del Baix Empordà va celebrar dimarts la primera Comissió Política de Serveis Socials, amb la finalitat d’informar sobre les polítiques de Serveis Socials i augmentar la coordinació entre l’ens comarcal i els municipis.

La reunió, segons la Revista del Baix Empordà, va comptar amb la participació del president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro; la vicepresidenta comarcal, Sílvia Romero; el gerent, Albert Costa; la directora de l’Àrea de Benestar Social, Montse Gudayol i la coordinadora dels equips bàsics de Serveis Socials, Natàlia Bonany. Alhora també van ser-hi representants polítics dels municipis d’Albons, Begur, Bellcaire d’Empordà, La Bisbal d’Empordà, Calonge, Castell-Platja d’Aro, Colomers, Corçà, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Foixà, Fontanilles, Forallac, Gualta, Jafre, Mont-ras, Palamós, Pals, Parlavà, La Pera, Regencós, Sta. Cristina d’Aro, Serra de Daró, La Tallada d’Empordà, Torrent, Torroella de Montgrí, Ullà, Ullastret, Ultramort, Vall-llobrega i Verges. A causa de la situació pandèmica actual, la taula va ser telemàtica, però es preveu que la següent ja sigui presencial.

El primer punt que es va tractar va ser el procés d’estabilització de places dels treballadors de Serveis Socials. El president Joan Manel Loureiro va expressar que “la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat a l’ocupació pública, permetrà estabilitzar una trentena de places de l’Àrea de Serveis Socials. Per als equips és molt important perquè permetrà donar continuïtat als programes i serveis gràcies a disposar de personal estable“. Seguint aquesta línia, la voluntat del Consell Comarcal és que els equips de Serveis Socials s’estabilitzin.

En el segon punt es va tractar el Contracte Programa, una eina de gestió provinent de la Generalitat de Catalunya que permet prestar i gestionar els serveis socials de forma corresponsable, transparent, equitativa i òptima. Segons la vicepresidenta Sílvia Romero “el nou contracte programa permetrà consolidar i augmentar els recursos en serveis bàsics i especialitzats a la comarca. La Comissió Política de Serveis Socials ha de ser un espai per prendre decisions sobre les polítiques públiques que han de guiar els serveis i projectes per ajudar la ciutadania a millorar la seva qualitat de vida“.

Després, Romero va explicar el programa TempsxCures als diferents representants municipals. TempsxCures ofereix serveis de cures per infants i adolescents de 0 a 14 anys fora del periode escolar, garantint el seu dret a la cura i alliberant temps per a les famílies i les persones que cuiden, majoritàriament dones. El Consell Comarcal rebrà un total de 237 mil euros per part de la Generalitat per activar aquest programa en el territori, per aquest motiu es demana la col·laboració de cada municipi per tal de tirar endavant aquest projecte de la manera més efectiva.

Finalment, Romero va detallar l’estratègia política de Serveis Socials del Consell Comarcal, i va destacar que “els serveis socials han de ser un servei de referència que doni serveis a tota la ciutadania, sense prejudicis. Un servei pel nostre benestar, per viure bé“.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Debut imponent de Paula Badosa a París

La begurenca es va desfer de la jugadora local, Fiona Ferro, amb una gran superioritat en el seu partit de primera ronda a Roland Garros
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -