6.7 C
Pals
Dissabte, 9 desembre 2023
- Publicitat -

El risc de rebrot es redueix a la meitat en l’última setmana al Baix Empordà

El nombre total de positius també baixa a la comarca. Segons els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, se n’han detectat un 40% menys respecte la setmana passada

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Les dades dels indicadors de la pandèmia milloren clarament al Baix Empordà. Ara mateix el risc de rebrot és de 2.000 punts que segueix una clara tendència a la baixa. S’ha reduït a la meitat respecte la setmana passada. La taxa de reproducció del virus també s’estabilitza per sota de l’1 (la pandèmia segueix però no augmenta) i és de 0,65 punts.

Això és perquè el nombre total de positius també baixa a la comarca. Segons els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, se n’han detectat un 40% menys respecte la setmana passada i un 60% menys respecte fa dues setmanes. Al mateix temps, s’estan fent 3.000 proves a la setmana. 

Ara mateix, a l’hospital de Palamós tenen 24 pacients ingressats per covid i 23 més a Palamós Gent Gran. També hi ha 45 professionals positiuis. És per això que a l’hospital se segueixen desprogramant cirurgies que requereixen ingrés hospitalari. 

Amb tot plegat, des dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà diuen que es nota una millora important però que encara no es pot dir que aquestes siguin bones dades. Aconsellen mantenir encara les mesures de seguretat.

Millora també a les escoles

Segons les dades dels mateixos centres escolars, recollides per Salut, en els últims 10 dies s’han detectats uns 600 positius a les escoles del Baix Empordà. Els més afectats lògicament continuen sent els centres més grans com l’Institut de Sant Feliu de GUíxols, amb 48 positius, o l’institut Puig Cargol de Calonge. 

Realment són molts positius encara, però notem la millora si ho comparem amb les dades de fa un parell de setmanes. A finals de gener, a Ràdio Capital explicàvem que hi havia més de 2.000 positius a les escoles. Així doncs, tot i que la situació continua sent greu, també veiem una millora als centres educatius.  

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Un home armat obre foc contra els Mossos a la Bisbal d’Empordà i acaba ferit pels trets de la policia

Al sospitós l'han traslladat a l'hospital i està detingut.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -