13.4 C
Pals
Divendres, 24 maig 2024
- Publicitat -

El Consell Comarcal organitza una jornada sobre les oportunitats d’implementació d’energies renovables en els polígons de la Bisbal, Corçà i Forallac

En el decurs de la sessió informativa s’han debatut qüestions relacionades en la gestió i generació energètica per part de les empreses i s’ha fet un intercanvi d’experiències entre empresaris

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El divendres es va celebrar la jornada, organitzada per la xarxa Polígons Baix Empordà amb el suport de l’Oficina de Transició Energètica, s’ha iniciat a través d’una introducció d’antecedents del municipi de Forallac per part del seu alcalde, Josep Sala, i seguidament el vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, ha transmès la voluntat i la capacitat de l’Oficina Tècnica de Suport els Polígons en dinamitzar i optimitzar de recursos els polígons industrial de tota la comarca. També ha destacat la necessitat que els empresaris dels polígons estiguin associats per tenir interlocució clara amb les administracions i empreses subministradores.

A continuació, des de l’Oficina de Transició Energètica s’ha presentat un estudi potencial de generació d’energies renovables, finançat per la Diputació de Girona. Té com a objectiu afavorir la transició energètica en les àrees d’activitat econòmica, on la majoria del teixit empresarial compti amb una visió comuna en la generació de renovables i comunitats energètiques.

Seguidament, des del viver d’empreses i centre de negocis NEXES de Forallac, s’ha explicat detalladament com NEXES és un cas d’èxit en la transició energètica, mitjançant una instal·lació fotovoltaica d’autoconsum. A partir d’aquest cas, s’ha generat un debat entorn a la modalitat d’instal·lació per generar energia verda, beneficis de les comunitats energètiques, xarxes de col·laboració entre empreses per incentivar les compres agregades d’energies, entre altres.

Per acabar, s’ha fet una síntesis de les subvencions disponibles per empreses i associacions d’empresaris vinculades a la generació d’energia verda. Paral·lelament vàries empreses  han recordat les dificultats en què estan sotmeses des de la pedregada del passat 30 d’agost.

La jornada ha conclòs amb la necessitat de crear una agrupació d’empresaris en el territori de La Bisbal d’Empordà, Forallac i Corçà per obtenir més poder de negociació davant les empreses subministradores d’energies, per activar la co·laboració publico privada de qualitat i, en general, per millorar la gestió de les àrees industrials de les municipis amb sostre o sòl industrial.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Oasis reeditaran “Definitely Maybe” pel seu 30è aniversari

Els seguidors dels Oasis fa anys que esperen un possible retorn del grup, però de moment els germans Gallagher no es posen d’acord i continuen amb les seves carreres en solitari. Els darrers dies les xarxes del grup hi havia cert moviment i alguns optimistes es van pensar que finalment hi hauria l’esperada reunió al
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -