El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, visitarà demà dimecres les obres que despleguen la fibra òptica entre Begur i Palafrugell. Ho farà acompanyat de l’alcalde de Begur, Joan Loureiro. També hi assistirà el delegat territorial del Govern a Girona, Pere Vila.

El conseller Puigneró arribarà a dos quarts d’onze del matí a l’Ajuntament de Begur, on firmarà en el Llibre d’Honor del consistori. A les, 11, el conseller i l’alcalde aniran al nucli d’Esclanyà, on visitaran les obres de canalització de la fibra òptica del tram Palafrugell-Begur. Allà faran un contacte informatiu.

Des de l’estiu, l’Ajuntament de Begur ha impulsat el desplegament de la fibra òptica al poble per suplir les mancances de la xarxa desplegada per Movistar.

Arriba la fibra òptica al centre de Begur

El Govern juntament amb la Diputació gironina han reprès les tasques de connexió de fibra òptica als municipis de la demarcació. Es tracta de 890 km de cablejat que es desplegarà a través de les carreteres. El conseller de polítiques digitals, Jordi Puigneró, va concretar el dijous en roda de premsa que enllestiran el desplegament el 2023.

Fins ara s’han instal·lat 512 km de cablejat i s’han unit 6 de les 8 capitals de la demarcació.

Govern i Diputació reprenen les tasques de desplegament de fibra òptica als municipis gironins