24.1 C
Pals
Diumenge, 27 setembre 2020

El Consorci de la Costa Brava adjudica el servei d’abastament d’aigua en alta pels dos propers anys

El nou contracte, amb un import total pels dos primers anys de 4.093.155,94 € (sense IVA), entrarà en vigor el proper 1 d’octubre

El més llegit

Detingut un home a Begur per serrar una tanca que el molestava

Es tracta d'una barra per impedir el pas dels vehicles al bosc amb runes del costat i prevenir incendis.

Demanen 14 anys de presó per a l’acusat de matar el germà amb una crossa a Palafrugell

La fiscalia l'acusa d'homicidi amb les agreujants d'abús de superioritat i parentiu. L'acusat és un vell conegut de la justícia i acumula diverses sentències condemnatòries

Una vintena de classes confinades al Baix Empordà després de dues setmanes de curs

El centre escolar més afectat pel coronavirus al Baix Empordà és l’Institut Sant Feliu de Guíxols, amb tres classes confinades (un total de 96 persones)

La Bisbal sancionarà els vehicles que accedeixin al nucli antic de la Bisbal sense autorització

A partir del proper dimecres 30 de setembre s’activarà el nou sistema de control de pas de vehicles al nucli antic de la Bisbal.
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
- Publicitat -

El Consorci de la Costa Brava ha aprovat, en el ple de l’ens d’aquest dimarts, la formalització del nou contracte del servei d’explotació, conservació i manteniment dels sistemes d’abastament d’aigua en alta (captació, transport, potabilització i distribució).

L’adjudicació ha recaigut en la unió temporal d’empreses UTE Abastament Consorci Costa Brava, formada per l’empresa Constructora de Calaf, SAU, amb una participació del 50 %, i l’empresa Sociedad de Fomento Agrícola Castellonense, SA (FACSA), amb una participació també del 50 %, que ho gestionarà durant els dos propers anys, amb la possibilitat de disposar d’una pròrroga d’un any addicional.

El nou contracte, amb un import total pels dos primers anys de 4.093.155,94 € (sense IVA), entrarà en vigor el proper 1 d’octubre.

Avui dia, aquest ens públic, integrat per la Diputació de Girona i 27 municipis de la Costa Brava, gestiona el cicle i l’abastament de l’aigua en alta per a més d’un milió d’usuaris (aquesta xifra s’assoleix al pic de l’estiu, atenent l’estacionalitat del turisme). Subministra cada any uns 21 milions de metres cúbics d’aigua, l’equivalent al consum d’unes 150.000 famílies, i podrà arribar a partir d’ara a gestionar-ne 24 milions (per a unes 175.000 famílies).

El nou contracte “millorarà el grau de precisió i control de l’explotació amb indicadors d’eficàcia quant a rendiments, l’execució del pla de manteniment i resolució d’avaries, el control analític de la qualitat de l’aigua i el control laboral i de sinistralitat”, segons asseguren des del consorci. En l’elecció, apunten, “s’ha fet un èmfasi especial en l’aspecte mediambiental respecte a la contractació elèctrica, atenent el compromís del Consorci de la Costa Brava en la reducció de les emissions de CO2 dins del procés de descarbonització dels seus serveis”.

Tres xarxes bàsiques

El Consorci de la Costa Brava presta el servei d’abastament d’aigua potable en alta per mitjà de la gestió de les instal·lacions de tres xarxes bàsiques: nord, centre i sud, en funció de la seva ubicació geogràfica.

Costa Brava nord. Aquesta xarxa d’abastament en alta es basa en l’estació de tractament d’aigua potable (ETAP) d’Empuriabrava. S’hi tracten les aigües derivades de l’embassament de Darnius-Boadella, que posteriorment són impulsades fins als dipòsits que abasteixen Empuriabrava (dins del terme municipal de Castelló d’Empúries), Roses, Cadaqués i Llançà. De manera puntual, també se subministra aigua a la Mancomunitat de Palau-saverdera, Pau, Vilajuïga, Garriguella i Pedret i Marzà. El volum anual de subministrament previst és de 5,5 milions de metres cúbics d’aigua a l’any.

Costa Brava centre. Tracta les aigües derivades del sistema d’embassaments de Sau, Susqueda i el Pasteral. Alimenta l’ETAP de Montfullà i la distribueix a Llambilles, la Mancomunitat de l’Onyar (Riudellots de la Selva i Campllong), Cassà de la Selva, Caldes de Malavella, Vidreres, Llagostera, Santa Cristina d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Castell – Platja d’Aro, Calonge i Sant Antoni, Palamós, Vall-llobrega i la Mancomunitat de Palafrugell, Pals, Begur, Regencós i Torrent. En el nou contracte s’hi han inclòs l’explotació i el manteniment de la canonada executada en el marc de les obres de reforçament de l’abastament a la Costa Brava centre i que transporta aigua en alta des del dipòsit de Platja d’Aro fins a l’ETAP de Torrent. Alhora, es preveu que al llarg d’aquest contracte s’iniciï l’abastament a Mont-ras. El volum anual de subministrament previst és de 12 milions de metres cúbics d’aigua a l’any.

Costa Brava sud. Aquesta xarxa d’abastament en alta està formada per les captacions d’aigües subterrànies que els ajuntaments de Tossa de Mar i Lloret de Mar i el mateix CCB tenen a l’aqüífer del tram baix del riu Tordera. Les aigües d’aquestes captacions són transportades fins a l’ETAP de Tossa de Mar – Lloret de Mar. En aquesta estació, després de ser tractades, reben una aportació addicional de recursos de la xarxa en alta de l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL) d’entre 0,5 i 0,7 milions de metres cúbics d’aigua a l’any. Posteriorment són transportades fins als dipòsits que abasteixen Tossa de Mar i Lloret de Mar. El volum anual de subministrament previst és de 6,5 milions de metres cúbics d’aigua a l’any.

- Publicitat -
[rt_reading_time label="Temps de lectura:" postfix="minuts" postfix_singular="minut"]
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El Cinema Arinco de Palamós arranca el primer cap de setmana amb bons resultats i grans expectatives

Aquest passat dijous 24 de setembre, els cinemes Arinco de Palamós, juntament amb la cooperativa de "Cinema 4 you" , han obert les portes després de sis mesos, per a gaudir de la cultura en pantalla.

Una vintena de classes confinades al Baix Empordà després de dues setmanes de curs

El centre escolar més afectat pel coronavirus al Baix Empordà és l’Institut Sant Feliu de Guíxols, amb tres classes confinades (un total de 96 persones)

Els alcaldes i les alcaldesses del petits municipis del Baix Empordà es reuneixen amb el Consell Comarcal

Dijous passat es van reunir telemàticament els alcaldes i les alcaldesses dels municipis de menys de 2.000 habitants amb el president del Consell Comarcal...

The Shins tornen amb la melanconiosa cançó ‘The Great Divide’

James Mercer ha tornat avui al panorama musical amb el seu projecte “The Shins”. Ho ha fet amb un nou single nomenat ‘The Great Divide’, ja es pot escoltar a través de les principals plataformes digitals. Mentre esperem amb la fe de la continuació de The Worm’s Heart (2018), el nou de The Shins ha…

Altres notícies