13.7 C
Pals
Dijous, 25 febrer 2021

El Consorci de la Costa Brava adjudica el servei d’abastament d’aigua en alta pels dos propers anys

El nou contracte, amb un import total pels dos primers anys de 4.093.155,94 € (sense IVA), entrarà en vigor el proper 1 d’octubre

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

El turisme britànic podrà tornar a la Costa Brava aquest estiu, segons Boris Johnson

Des del Grup Costa Brava Centre reben la notícia satisfactòriament, però reclamen que necessiten que la informació els arribi abans i l'obertura de fronteres, tan nacionals com internacionals.

Alumnes que lluiten contra el canvi climàtic des de les aules

Els alumnes de 1r d'ESO de l'escola Prats de la Carrera de Palafrugell estan desenvolupant un projecte que té de lema 'El mar comença aquí'. Volen conscienciar la població sobre la importància de cuidar el medi ambient i no llençar brossa pel vàter o pels embornals.

Esther Vilert: “Durant 3 setmanes vacunarem a majors de 80 anys i persones dependents”

La directora d’atenció primària del Baix Empordà recomana esperar rebre la trucada del centre mèdic per no col·lapsar línies i alentir el procés de vacunació
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -

El Consorci de la Costa Brava ha aprovat, en el ple de l’ens d’aquest dimarts, la formalització del nou contracte del servei d’explotació, conservació i manteniment dels sistemes d’abastament d’aigua en alta (captació, transport, potabilització i distribució).

L’adjudicació ha recaigut en la unió temporal d’empreses UTE Abastament Consorci Costa Brava, formada per l’empresa Constructora de Calaf, SAU, amb una participació del 50 %, i l’empresa Sociedad de Fomento Agrícola Castellonense, SA (FACSA), amb una participació també del 50 %, que ho gestionarà durant els dos propers anys, amb la possibilitat de disposar d’una pròrroga d’un any addicional.

El nou contracte, amb un import total pels dos primers anys de 4.093.155,94 € (sense IVA), entrarà en vigor el proper 1 d’octubre.

Avui dia, aquest ens públic, integrat per la Diputació de Girona i 27 municipis de la Costa Brava, gestiona el cicle i l’abastament de l’aigua en alta per a més d’un milió d’usuaris (aquesta xifra s’assoleix al pic de l’estiu, atenent l’estacionalitat del turisme). Subministra cada any uns 21 milions de metres cúbics d’aigua, l’equivalent al consum d’unes 150.000 famílies, i podrà arribar a partir d’ara a gestionar-ne 24 milions (per a unes 175.000 famílies).

El nou contracte “millorarà el grau de precisió i control de l’explotació amb indicadors d’eficàcia quant a rendiments, l’execució del pla de manteniment i resolució d’avaries, el control analític de la qualitat de l’aigua i el control laboral i de sinistralitat”, segons asseguren des del consorci. En l’elecció, apunten, “s’ha fet un èmfasi especial en l’aspecte mediambiental respecte a la contractació elèctrica, atenent el compromís del Consorci de la Costa Brava en la reducció de les emissions de CO2 dins del procés de descarbonització dels seus serveis”.

Tres xarxes bàsiques

El Consorci de la Costa Brava presta el servei d’abastament d’aigua potable en alta per mitjà de la gestió de les instal·lacions de tres xarxes bàsiques: nord, centre i sud, en funció de la seva ubicació geogràfica.

Costa Brava nord. Aquesta xarxa d’abastament en alta es basa en l’estació de tractament d’aigua potable (ETAP) d’Empuriabrava. S’hi tracten les aigües derivades de l’embassament de Darnius-Boadella, que posteriorment són impulsades fins als dipòsits que abasteixen Empuriabrava (dins del terme municipal de Castelló d’Empúries), Roses, Cadaqués i Llançà. De manera puntual, també se subministra aigua a la Mancomunitat de Palau-saverdera, Pau, Vilajuïga, Garriguella i Pedret i Marzà. El volum anual de subministrament previst és de 5,5 milions de metres cúbics d’aigua a l’any.

Costa Brava centre. Tracta les aigües derivades del sistema d’embassaments de Sau, Susqueda i el Pasteral. Alimenta l’ETAP de Montfullà i la distribueix a Llambilles, la Mancomunitat de l’Onyar (Riudellots de la Selva i Campllong), Cassà de la Selva, Caldes de Malavella, Vidreres, Llagostera, Santa Cristina d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Castell – Platja d’Aro, Calonge i Sant Antoni, Palamós, Vall-llobrega i la Mancomunitat de Palafrugell, Pals, Begur, Regencós i Torrent. En el nou contracte s’hi han inclòs l’explotació i el manteniment de la canonada executada en el marc de les obres de reforçament de l’abastament a la Costa Brava centre i que transporta aigua en alta des del dipòsit de Platja d’Aro fins a l’ETAP de Torrent. Alhora, es preveu que al llarg d’aquest contracte s’iniciï l’abastament a Mont-ras. El volum anual de subministrament previst és de 12 milions de metres cúbics d’aigua a l’any.

Costa Brava sud. Aquesta xarxa d’abastament en alta està formada per les captacions d’aigües subterrànies que els ajuntaments de Tossa de Mar i Lloret de Mar i el mateix CCB tenen a l’aqüífer del tram baix del riu Tordera. Les aigües d’aquestes captacions són transportades fins a l’ETAP de Tossa de Mar – Lloret de Mar. En aquesta estació, després de ser tractades, reben una aportació addicional de recursos de la xarxa en alta de l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL) d’entre 0,5 i 0,7 milions de metres cúbics d’aigua a l’any. Posteriorment són transportades fins als dipòsits que abasteixen Tossa de Mar i Lloret de Mar. El volum anual de subministrament previst és de 6,5 milions de metres cúbics d’aigua a l’any.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Detinguts els presumptes autors d’un robatori amb força a Palafrugell

La Policia Local de Palafrugell ha detingut dos homes aquesta setmana per ser els presumptes autors d'un robatori amb força al polígon industrial de Palafrugell.

Altres notícies