16.1 C
Pals
Dijous, 23 setembre 2021
- Publicitat -

La nova ordenança d’animals de la Bisbal proposa que tots els gossos vagin lligats quan surtin a passejar

Les sancions per incompliments de les noves normes aniran dels 300 als 3.000 euros

Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà va aprovar inicialment al ple d’ahir la nova ordenança d’animals del municipi. La mesura va comptar amb el suport de 13 regidors (ERC, CUP, Compromís per la Bisbal-JxCat, En Comú Podem) i quatre abstencions (PSC i TxLB). Aquesta normativa, que no s’actualitza des del 2000, contempla sancions econòmiques més dures (que poden oscil·lar entre els 300 i 3.000 euros) per no complir les noves regles.

Entre aquestes normatives, tots els animals hauran de dur xip i els gossos i gosses hauran d’anar lligats sempre quan surtin a passejar, també als espais verds com els boscos. Les multes econòmiques seran més elevades per a aquelles persones que no recullin les deposicions dels seus animals.

D’altra banda, si un animal és abandonat, el nou protocol només faculta dues persones de la brigada per poder-lo recollir. Els veïns i veïnes del municipi no ho podran fer per la seva pròpia acció, sinó que hauran de trucar a la Policia Local, que mobilitzarà aquest equip per actuar.

Ara, s’obre un període d’exposició de 30 dies, temps durant el qual es poden presentar al·legacions. Els partits que es van abstenir, el PSC i Tots per la Bisbal, ja han anunciat que ho faran.

- Publicitat -
- Publicitat -

4 COMENTARIS

  1. em sembla genial,,,molta gent porta els gossos sense lligar,i a mi no em fa gens d gràcia,doncs porto un d petit,i quan trobes un d gran fa por,et diuen: trankila, no fa res, fins q fan…

  2. Imagino que aquestes dues persones de la brigada encarregada a partir d’ara de la recollida d’animals abandonats al municipi estará disponible 24h 365 dies l’any, no? Més que res perquè si l’ordenança prohibeix que recollim nosaltres mateixos els animals quina solució hi ha? dir-li a l’animal que s’esperi a l’andemà?

    Respecte a sancior per a portar-los deslligats hem sembla genial, però de veritat és necessari incloure les zones de bosc i montanya? De ser tant i tant necessari imagino que habilitareu més espais d’esbarjo per a gossos per a que si és pugui anar amb el gos deslligat, oi Ajuntament de la Bisbal d’Empordà?

Comments are closed.

- Publicitat -

SOS COSTA Brava: “Els ajuntaments no tenen cap sensibilitat per protegir el territori”

Alguns ajuntaments han demanat que es reduís el règim de protecció i integració paisatgística que s'havia aprovat al PDU
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -