12.9 C
Pals
Dimecres, 1 febrer 2023
- Publicitat -

El COP25 i la dècada amb temperatures rècord

Escolta la portada d'aquest dijous al Supermatí sobre l'emergència climàtica, la celebració de la cimera i el rècord de temperatures més altes de la dècada

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Amb les campanades el pròxim 31 de desembre, tancarem una dècada de temperatures rècord arribant a ser la segona o tercera més càlida des que existeixen els registres de l’Organització Meteorològica Mundial.

Segons Petteri Taalas, secretari general de l’OMM, els esforços per protegir el clima encara són insuficients: el gel dels pols es fon i les ones de calor augmenten en intensitat i freqüència, així com inundacions, incendis, tempestes i esdeveniments meteorològics extrems, a causa dels gasos d’efecte hivernacle causats per l’activitat de l’home.

Aquesta notícia coincideix amb la celebració de la Cimera Contra el canvi climàtic la COP25, que s’està celebrant a Madrid aquests dies. Però mentre l’activista sueca, Greta Thunberg ha tardat tres setmanes a creuar l’atlàntic, que passa amb els líders polítics. Aquells que viatgen en avió setmanalment per anar fins a una cimera a debatre sobre com reduir el CO₂?

És cert que l’estil de vida de Thunberg no es pot comparar amb un màxim dirigent mundial. No ens imaginem a Pedro Sánchez passant tres setmanes en un vaixell. Lògicament, no parlem de Donald Trump perquè no s’ha dignat ni a trepitjar Madrid. Nosaltres no som màxims dirigents, no decidim el futur i els acords supranacionals. Però sí que podem decidir per exemple, portar tàpers al mercat o beure aigua d’una cantimplora en lloc d’un got de plàstic a la feina. Són petites accions, però que com va dir Neil Armstrong, “un petit pas per l’home, un gran pas per la humanitat”.

- Publicitat -
Article anterior
Article següent
- Publicitat -
- Publicitat -

Beyoncé actuarà a l’Estadi Olímpic de Barcelona el 8 de juny

Beyoncé oferirà un concert el 8 de juny a l’Estadi Olímpic de Barcelona en el marc de la seva gira mundial “Renaissance World Tour“. L’actuació serà l’única que l’artista oferirà al nostre país. El primer concert tindrà lloc el 10 de maig a Estocolm i s’allargarà fins el 27 de setembre a Nova Orleans. Les
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -