9.3 C
Pals
Dimecres, 1 febrer 2023
- Publicitat -

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies autoritza les persones grans i sanes que surtin de les residències per allotjar-se temporalment a casa dels seus familiars

Les persones han d’estar sanes i sense símptomes de coronavirus

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Mentre duri la situació de risc de contagi, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ofereix la possibilitat a les famílies que estan inquietes per les mesures de confinament i de restricció de visites que es puguin fer càrrec, si així ho desitgen, dels seus familiars que viuen actualment en residències.

Les persones hauran d’estar en bon estat de salut i no presentar cap símptoma de coronavirus. També s’aplica a persones que estan temporalment ingressades en un hospital per una malaltia sense cap relació amb el coronavirus i que estan a punt de tornar a la residència.

El retorn de la persona ha de ser voluntari i només serà temporal, mentre duri l’emergència sanitària. A més, la família i el domicili han de complir amb uns requisits. S’ha de garantir una bona atenció familiar i que hi hagi suficientment espai per aïllar la persona en cas de malaltia. Si fos el cas, la persona gran no podrà tornar a la residència abans d’haver-se curat del tot per evitar un possible contagi amb els altres residents.

És important recalcar que aquest retorn temporal a casa dels familiars no implicarà la pèrdua de la plaça. Mentrestant no es pagarà el servei residencial i la persona reingressarà al centre un cop passat l’emergència.

A banda d’això, val a dir que a la residència Gent Gran de Palafrugell van morir dues persones que donaven positiu de coronavirus. Podeu llegir la informació aquí.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Policia Local de Palafrugell posa en una marxa una app per rebre avisos amb un botó d’emergència amb geolocalització

També té un servei d’alerta preventiva que permet a l'usuari deixar un avís quan marxa de casa o surt de festa.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -