El Govern concreta detalls de la moratòria als Ajuntaments gironins

No es podran tramitar projectes de reparcel·lació ni d'urbanització, ni tampoc llicències per començar noves edificacions, però es poden tramitar reformes i ampliacions d'obres ja existents.

El més llegit

Fan un menú especial pels 100 anys de les casetes de S’Agaró

El restaurant La Taverna del Mar inclourà un plat de mar i muntanya als menús de desembre

La Bisbal es vol agermanar amb Altsasu

El cas d'Altsasu és un cas judicial obert de vuit joves de la localitat navarresa per la seva implicació en una baralla amb agends de la Guàrdia Civil fora de servei el 2016 en un bar d'aquell municipi

La pel·lícula “The Irishman” s’estrena a Palamós abans que a Netflix

A més a més, els cinemes Arinco també acullen del 19 al 23 de novembre el Filmmaker International Film Festival

Gairebé un mes de vaga a Suntransfers de Torroella de Montgrí

Els treballadors porten 29 dies de vaga després de l'acomiadament de tres empleats, volen que els reincorporin després d'assegurar que són acomiadaments "nuls" i per "repressió sindical"

JxCAT Torroella denuncia el sobrecost de la zona blava al pagar amb l’app

El grup de Junts per Catalunya denuncia aquest sobrecost de 19 cèntims si es paga mitjançant l'aplicació mòbil tot i que no estigui estipulat a les ordenances fiscals

El secretari d’Hàbitat Urbà i Territori de la Generalitat, Agustí Serra, es va reunir dimecres amb 22 representants dels municipis del litoral gironí afectats per la moratòria urbanística del litoral de la Costa Brava. Així doncs, la reunió tenia l’objectiu de concretar com es va prendre la decisió, una reunió que l’alcalde de Begur, Joan Loureiro, considera que els hi debien perquè els mateixos alcaldes es van assabentar de la decisió per la premsa.

L’Alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, ha explicat a Ràdio Capital que no es va concretar cada cas, sinó que es van explicar els detalls de quins tràmits es poden fer amb la moratòria en marxa i quins no.

Així doncs, la moratòria aprovada el passat 17 de gener per part de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona i que ja es troba en vigor, no afecta ni paralitza les obres que ja han començat, i de fet permet que es tramitin reformes i ampliacions de construccions existents i projectes que afectin solars no edificats dins dels teixits urbans històrics. Tot i així, no es podran tramitar projectes de reparcel·lació ni d’urbanització, ni tampoc llicències per començar noves edificacions. 

L’objectiu amb aquesta moratòria és un temps de reflexió per redactar un Pla Director Urbanístic amb la col·laboració dels ajuntaments que tindrà en compte si un sector que es pretén urbanitzar és sostenible o no, amb els criteris de llunyania dels nuclis urbans o de l’impacte paisatgístic, entre d’altres.

Pel que fa a Palafrugell, hi ha dos espais en possible conflicte per la moratòria. D’una banda, Sant Sebastià, pendents de renovar un permís d’obres que havia caducat i que ara també queda pendent segons la decisió després de la moratòria. D’altra banda, el permís pendent d’aprovació d’Aigua Xelida també quedarà afectat per la moratòria.

Últimes notícies

A les Portes de Troia – 17 novembre 2019

Arriba una nova edició del programa d'història de Ràdio Capital.

Santa Cristina congela IBI, escombraries i vehicles, però modifica exempcions i descomptes als no empadronats

Les ordenances fiscals del 2020 es van aprovar amb els vots d'ERC, JxCat, Guanyarem i PSC, mentre que Cs va votar en contra

Ona Jove – 17 novembre 2019

Ja pots tornar a recuperar el programa més jove i random de Ràdio Capital.

Premien Pals per la gestió del reciclatge del vidre

Ecovidrio els ha distingit amb la Bandera Verda per haver aconseguit augmentar en un 40% el reciclatge de vidre en relació a l'estiu de l'any anterior

Factoria Musical – 17 novembre 2019

Dues hores per posar-te al dia de la música!

Més notícies