1.4 C
Pals
Divendres, 27 gener 2023
- Publicitat -

El govern de Calonge i Sant Antoni atura un projecte d’habitatge cooperatiu de l’anterior Executiu

L'Executiu sosté que "obstaculitzava l'accés a vivenda social" perquè calia abonar 12.000 euros d'entrada i el consistori havia de pagar 300.000 €, mentre que el PSC creu que "s'ha perdut una oportunitat històrica"

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’equip de govern de Calonge i Sant Antoni, format per Esquerra Republicana, Avancem i Republicans, ha decidit descartar i no tirar endavant un projecte d’habitatge cooperatiu –que incloïa 14 habitatges destinats a joves a “un preu social”–. Aquesta iniciativa, que va impular l’anterior Executiu –format per CiU, PSC, PP i CCSA– en un conveni amb Sostre Cívic, té “alguns punts excessius”, segons argüeixen fonts consistorials.

L’actual govern calongí no veu “viable” l’actual acord amb Sostre Cívic perquè entén que les “condicions que es plantegen son un obstacle a l’hora d’accedir a la vivenda”. Carme Viñas, regidora d’Urbanisme, ha explicat a Ràdio Capital que l’acord comportava una aportació econòmica per part de l’Ajuntament xifrada en 300.000 euros i, tanmateix, que incloïa una quota d’entrada que s’establia als joves que volguessin accedir als 14 habitatges reformats del carrer la Sala per 12.000 euros. Ara bé, Viñas no descarta “renegociar” les condicions actuals, de manera que no tanca la porta a Sostre Cívic:

En aquesta línia, l’edil responsable de l’àrea d’Urbanisme ha afirmat que estan “treballant en diverses opcions”. Segons apunta, també es plantegen començar amb Sostre Cívic “des de zero”. De fet, tal com ha pogut conèixer Ràdio Capital, s’han ofert terrenys a aquesta cooperativa per edificar 27 habitatges. Paral·lelament, Viñas manifesta que “la inversió de 300.000 euros que l’Ajuntament havia de fer amb aquest acord pot tenir un retorn més directe si s’inverteix en altres models de promoció o adquisició d’habitatge assequible”. El soci de govern extern, la CUP, també va recolzar a l’actual Executiu per negociar nous acords. L’actual Executiu reitera que “un dels principals eixos de treball és l’accés a l’habitatge a joves i persones amb dificultats per accedir-hi”.

El PSC, en contra de descartar el projecte aprovat el maig

Arturo Prades, líder del PSC a Calonge i Sant Antoni, va ser el regidor que va acordar amb Sostre Cívic el projecte de 14 habitatges cooperatius del carrer la Sala. Per a Prades, “es tracta d’un immens error per part de l’actual govern” i assegura que, des de la seva formació, estan “molt decebuts” per la decisió que ha adoptat l’administració que governa Miquel Bell-lloch. El cap de files socialista també lamenta perdre l’edifici on s’anaven a ubicar els 14 habitatges, ja que diu que ara passarà a estar “a mans d’un fons voltor”:

Així doncs, ara el cartipàs municipal vol “explorar noves fórmules per aconseguir vivenda social”, però des de l’oposició, el PSC creu que és “una oportunitat històrica perduda” la renúncia del conveni firmat amb Sostre Cívic i en els termes en què es feia.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Perdudes 2×04 – Perdudes congelades

En aquest programa parlem de les exageracions, passem per la fred i el vent que està fent aquests dies....
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -