La platja del Garbí i el passeig de Rius i Calvet

El govern de Sant Feliu accepta algunes esmenes presentades al projecte de reforma del passeig Rius i Calvet. El govern va rebre en total quinze al·legacions que van presentar algunes entitats com els Amics del Museu o grups polítics com Guíxols des del Carrer.

La junta de govern ha recollit l’al·legació per l’estacionament de bicicletes. També restaurarà l’escultura de Joan Rebull de la plaça Ferran Agulló, coneguda popularment com “la Pepita”, però no aclareix què passarà amb l’estany. La plaça de Sant Pere serà pavimentada de nou.

La resta d’al·legacions es desestimen. Eren al·legacions que qüestionaven l’acabat de les grades i esglaons amb formigó, la posició de l’arbrat i el seu replantament i la rehabilitació de la font de la plaça Sant Pere. Una altra al·legació també proposava incorporar l’espigó en el projecte per adequar-lo com a zona d’esbarjo i per a serveis marítims.

Algunes altres esmenes han passat al teulat de les mateixes àrees de l’ajuntament perquè el consistori considera que no afecten directament el contingut del projecte tècnic. És el cas de la demanda d’engegar un procés participatiu, que demanava l’oposició. També s’han relegat al·legacions relatives a la seguretat de les cases o els contenidors d’escombraries.

Davant d’això, el grup Guíxols des del Carrer insisteix en obrir un procés de participació ciutadana. Ho diu el seu portaveu, Jordi Lloveras.

La portaveu del PDeCAT, Dolors Ligero, també ha demanat consens de les forces polítiques.

El contracte per executar les obres ha passat pel darrer ple municipal d’aquesta setmana. El passat mes d’agost el govern ja va aprovar el projecte d’obres de la platja del Racó de Garbí i el passeig Rius i Calvet.