14.4 C
Pals
Dijous, 28 octubre 2021
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols aprova el projecte de remodelació del passeig Rius i Calvet

David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Sant Feliu de Guíxols fa un pas “definitiu” per consolidar un dels projectes estratègics de la legislatura. El ple municipal, convocat aquest matí d’urgència, ha aprovat el projecte executiu de remodelació del passeig Rius i Calvet. Es tracta d’un nou pas després que la Comissió d’Urbanisme donés el vistiplau al pla de millora d’aquest sector, com va avançar Ràdio Capital.

El govern ha destacat que és un espai abandonat durant dècades i on ara s’hi invertiran tres milions d’euros. Una de les inversions més importants del govern, finançada íntegrament amb fonts municipals, encara que buscaran el suport d’altres administracions. En total, seran gairebé 7000 metres quadrats d’intervenció, que inclouran les places Sant Pere i Ferran Agulló. L’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, destaca la importància de les obres.

La primera fase del projecte hauria de començar a finals de novembre fins a l’inici de la temporada turística de l’any vinent. En aquests mesos, s’urbanitzaran els carrers i places i s’actuarà sobretot en el cablejat i la xarxa d’aigua. Un dels reptes serà la renovació del subsòl obsolet dels carrers. Les obres, llavors, s’aturaran a l’estiu i continuaran el setembre de 2018. En aquesta segona fase és quan intervindran en la mateixa platja i construiran la graderia sobre la platja, que servirà d’accés al mar i per celebrar espectacles.

Les obres comportaran afectacions importants als veïns i a la circulació de la zona, sobretot en la primera fase d’urbanització. El mateix alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, ha reconegut que l’obra serà difícil d’executar.

En un principi, ‘ajuntament va anunciar que reformaria l’espai amb una inversió d’1,2 milions d’euros, però ara el consistori ha decidit ampliar la proposta inicial per renovar també tots els serveis públics que hi ha a la zona. A més, han optat per millorar la qualitat dels acabats de l’obra cobrint el passeig amb pedra natural.

El projecte contempla que es mantinguin els arcs característics de l’accés al passeig i s’ampliarà el carrer perquè a la zona propera al Palm Beach la via pugui tenir dos carrils. També es doblarà la capacitat de la riera i es construirà una bocana orientada cap a l’espigó.

De moment, el govern es concentra en aquesta part de l’extrem dret de la badia, però no tanca la porta a reformar a llarg termini la resta de trams del passeig.

Notícia realitzada conjuntament amb David González.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Es desbrossen i netegen camins rurals d’accés a la Bisbal, Sant Pol i Castell d’Empordà

S’ha fet desbrossament de diversos camins rurals d’accés a la Bisbal d’Empordà, així com als nuclis de Sant Pol i de Castell d’Empordà. Alhora, també se n’ha netejat els marges per tal que puguin desaiguar correctament.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -