26 C
Pals
Diumenge, Setembre 22, 2019
  • Notícies

Sant Feliu de Guíxols aprova el projecte de remodelació del passeig Rius i Calvet

El més llegit

Incidències i actes suspesos al Baix Empordà per les fortes tempestes

Consulta la recopilació de dades, incidències i actes suspesos a causa de les tempestes d'aquest dissabte.

🔴VIDEOS: imatges dels impressionants aiguats arreu de l’Empordà

Imatges de les inundacions ocasionades pels aiguats d'aquest dissabte al Baix Empordà

Mor ofegat pels aiguats un home en uns baixos d’un local a Platja d’Aro

La víctima, que dormia al local amb el permís del propietari, ha quedat atrapat per l'aigua

El delegat del Govern de la Generalitat a Girona visita Santa Cristina d’Aro

El delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, va realitzar ahir a la tarda una visita institucional al municipi de Santa Cristina d’Aro, essent rebut per l’alcaldessa, Lourdes Fuentes, i els tinents d’alcalde Josep Xifra i Jaume Quintana

🔴VIDEO: Uns surfistes aprofiten el temporal per sortir a la mar

Mentre tot el litoral gironí pateix per la tongada de pluges que han causat estralls i inundacions a pobles de tota la comarca, la platja de Sant Antoni ha vist com un grup de surfistes sortia a la mar amb les seves planxes sota el braç.
Avatar
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.

Sant Feliu de Guíxols fa un pas “definitiu” per consolidar un dels projectes estratègics de la legislatura. El ple municipal, convocat aquest matí d’urgència, ha aprovat el projecte executiu de remodelació del passeig Rius i Calvet. Es tracta d’un nou pas després que la Comissió d’Urbanisme donés el vistiplau al pla de millora d’aquest sector, com va avançar Ràdio Capital.

El govern ha destacat que és un espai abandonat durant dècades i on ara s’hi invertiran tres milions d’euros. Una de les inversions més importants del govern, finançada íntegrament amb fonts municipals, encara que buscaran el suport d’altres administracions. En total, seran gairebé 7000 metres quadrats d’intervenció, que inclouran les places Sant Pere i Ferran Agulló. L’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, destaca la importància de les obres.

La primera fase del projecte hauria de començar a finals de novembre fins a l’inici de la temporada turística de l’any vinent. En aquests mesos, s’urbanitzaran els carrers i places i s’actuarà sobretot en el cablejat i la xarxa d’aigua. Un dels reptes serà la renovació del subsòl obsolet dels carrers. Les obres, llavors, s’aturaran a l’estiu i continuaran el setembre de 2018. En aquesta segona fase és quan intervindran en la mateixa platja i construiran la graderia sobre la platja, que servirà d’accés al mar i per celebrar espectacles.

Les obres comportaran afectacions importants als veïns i a la circulació de la zona, sobretot en la primera fase d’urbanització. El mateix alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, ha reconegut que l’obra serà difícil d’executar.

En un principi, ‘ajuntament va anunciar que reformaria l’espai amb una inversió d’1,2 milions d’euros, però ara el consistori ha decidit ampliar la proposta inicial per renovar també tots els serveis públics que hi ha a la zona. A més, han optat per millorar la qualitat dels acabats de l’obra cobrint el passeig amb pedra natural.

El projecte contempla que es mantinguin els arcs característics de l’accés al passeig i s’ampliarà el carrer perquè a la zona propera al Palm Beach la via pugui tenir dos carrils. També es doblarà la capacitat de la riera i es construirà una bocana orientada cap a l’espigó.

De moment, el govern es concentra en aquesta part de l’extrem dret de la badia, però no tanca la porta a reformar a llarg termini la resta de trams del passeig.

Notícia realitzada conjuntament amb David González.

Últimes notícies

La pluja no atura la solidaritat amb els joves d’Altsasu

Bona part de la societat civil de la Bisbal va fer costat als familiars dels empresonats i el pavelló firal va ser un clam a favor el seu alliberament immediat

Mor ofegat pels aiguats un home en uns baixos d’un local a Platja d’Aro

La víctima, que dormia al local amb el permís del propietari, ha quedat atrapat per l'aigua

Denuncien a l’Audiència Nacional a Carles Ventura (CUP) per “amenaces”

L'acusen de "legitimar el terrorisme" fruit d'un tuit, posteriorment esborrat, on Ventura els deia "a mirar sota el cotxe"
audio

La Llista – 21 setembre 2019

Si t'has perdut La Llista de Capital ja pots tornar-la a escoltar! Avui hem estrenat 5 novetats i Ed Sheeran ha tingut una bona notícia!
audio

Factoria d’estiu – 21 setembre 2019

Darrera edició estiuenca del Factoria amb l'Àlex Mata! Avui hem tornat a sortir al carrer a preguntar a la gent per la seva cançó estiuenca.

Més notícies