24.4 C
Pals
Diumenge, 23 juny 2024
- Publicitat -

Presentades les al·legacions a la reforma del passeig Rius i Calvet de Sant Feliu

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El govern de Sant Feliu de Guíxols analitza les al·legacions presentades a la remodelació del passeig Rius i Calvet i preveu donar-hi resposta en el proper ple municipal. El projecte està pressupostat en uns 3 milions d’euros i és una de les principals apostes del govern de Tots per Sant Feliu, ERC i PSC. Per això, a l’agost van convocar un ple urgent i extraordinari, que va donar-hi llum verda. L’oposició va tenir poc temps per consultar els documents i fins i tot dos grups no van poder assistir-hi. Davant d’això, el PDECAT i Guíxols des del Carrer reclamen que es consulti a la ciutadania i aquesta darrera formació proposa una audiència pública al Teatre Municipal perquè es debati el projecte. Guíxols des del Carrer també insta el govern a reclamar a Costes el traspàs de les concessions de l’antic edifici de Palm-Beach i la de Turispania. Altres al·legacions fan referència a l’estacionament de les bicicletes, a la distribució i nombre de papereres o a la construcció d’un paviment per allargar el passeig damunt del Moll de Pedra.

La reforma també afectarà la placeta Ferran Agulló, on des de 1963 hi ha un petit estany que acull l’escultura La Costa Brava, de Joan Rebull. El futur de la figura, coneguda popularment com “la senyora Pepita”, ha posat en alerta molts veïns. El govern municipal assegura que un cop feta la remodelació, “la Pepita” tornarà al seu lloc, però preveu eliminar el petit estany on està situada. L’associació Amics del Museu ha presentat una al·legació en què reclama que es conservi tot el conjunt, format per l’escultura, l’estany i un arbre, tal com va ser concebut per l’escultor. Paral·lelament, un veí del municipi, Albert Valls, té en marxa una campanya de recollida de firmes per internet en què demana la preservació de l’escultura. Per ara, ha aconseguit prop de 800 signatures de suport a la plataforma Change.org. De la seva banda, Guíxols des del Carrer també en demana la conservació íntegra i sosté que no hi ha raons tècniques per retirar l’estany. En canvi, el govern municipal preveu eliminar-lo per salubritat i higiene, perquè genera males olors, s’hi acumulen insectes i és motiu de bretolades habituals. El projecte contempla que l’estàtua “La Costa Brava” torni al mateix àmbit, però sobre una base seca.

La reforma del passeig Rius i Calvet canviarà per complet la fesomia d’aquest sector de Sant Feliu de Guíxols. Amb un pressupost de 3 milions d’euros, es preveu que les obres comencin a finals de novembre o principis de desembre. Els treballs es desenvoluparan en dues fases. Primer es re-urbanitzarà l’espai interior del vial, amb les placetes de Sant Pere i Ferran Agulló, es renovarà la xarxa de serveis i es configurarà el nou vial, que passarà d’un carril amb circulació alterna a dos, un per a cada sentit. Les obres s’aturaran el juny de l’any que ve. En la segona fase, a partir de setembre, s’intervindrà en la mateixa platja i es construirà les graderies sobre la platja, que serviran d’accés i també per a la celebració d’espectacles. Es preveu que les obres acabin el febrer del 2019.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Les estafes per internet es dupliquen a les comarques gironines els últims cinc anys arribant a produir-se’n 23 al dia

Les estafes a través d’internet a la Regió Policial de Girona s’han duplicat els darrers cinc anys. En concret i segons el registre dels Mossos d’Esquadra, s’ha passat de 4.248 delictes d’aquest tipus el 2018 a un total de 8.479 l’any passat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -