19.1 C
Pals
Dimarts, 26 octubre 2021
- Publicitat -

El Govern, dividit en el projecte del Tren de la Costa Brava

Des del Parlament es demana que es prioritzi el projecte del tren de la Costa Brava per unir les diverses poblacions de la costa a la xarxa ferroviària

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Junts Per Catalunya i Esquerra Republicana de Catalunya estan en desacord davant el projecte ferroviari del Tren de la Costa Brava. El Parlament de Catalunya ha aprovat una proposta on es demana prioritzar la inversió en el projecte de tren-tramvia de la Costa Brava. La proposta la va dur al debat de política general el grup parlamentari d’En Comú Podem. Va comptar amb el suport d’ERC i la CUP; les abstencions del PSC i el PP; i els vots en contra de Junts Per Catalunya, Ciutadans i VOX. El projecte es basa en una infraestructura ferroviària per unir els municipis costaners del massís de les Gavarres i altres poblacions.

En la sessió plenària, el diputat d’En Comú Podem, David Cid Colomer, explica la importància de les infraestructures ferroviàries per una política de mobilitat més verda. I en un dels exemples de mobilitat verda exposa la falta de connexió ferroviària amb els municipis de la Costa Brava. Aquí és on les opinions del govern varien en pols oposats.

Per la banda de Junts Per Catalunya, el diputat David Saldoni i de Tena, exposa que per a les línies de la Costa Brava, “s’han de poder estudiar les millors alternatives”. És a dir, cal valorar si la construcció d’infraestructures d’alt cost, com les línies ferroviàries, suposarien un benefici o un desajust econòmic innecessari. Proposa altres vies per suplir la falta de transport públic en aquesta zona de la Costa Brava: “destacar el creixement del transport sostenible amb les línies de bus exprés o en el transport a la demanda digitalitzat”.

D’altra banda, Esquerra Republicana de Catalunya aposta per aquesta connexió ferroviària. El diputat d’ERC, Ferran Estruch i Torrents, advoca per una xarxa de transport sostenible i verda. Afirmen que des del Govern encara hi ha molta feina per fer. També creuen fermament en la creació de xarxes viàries i ferroviàries que connectin tota la població de Catalunya i que aquestes infraestructures serveixin per cohesionar tot el territori.

El tren de la Costa Brava és un projecte que fa anys que s’arrossega. Ara, aprofitant que el 2021 és l’Any Europeu del Ferrocarril, la Plataforma per a la Promoció del Transport Públic ha tornat a reivindicar aquest projecte oblidat. La Plataforma té el suport d’En Comú Podem i per això des del passat juliol ja es va iniciar aquesta proposta. La proposta d’En Comú Podem també reclama el traspàs complet de la gestió de rodalies a Catalunya. Així, es podrien tenir totes les eines de control per garantir el compliment de les inversions previstes en aquest camp.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

15 empreses del Baix Empordà seran a la Fira de Mostres de Girona

Entre el 28 d’octubre i l’1 de novembre se celebrarà la 59a edició del saló multisectorial gironí, que tindrà 257 expositors i es reprendrà dos anys després per la pandèmia. Hi haurà representats 11 pobles baixempordanesos i s’han programat un centenar d’activitats i xerrades i una visita virtual de l’esdeveniment
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -